Ärimees ootab kompromissi lasteaia naabritega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Avarmaa
Mart Avarmaa Foto: Lauri Kulpsoo

Ärimees Mart Avarmaa loodab, et Tähe tänaval temale kuuluval rendipinnal alustanud lastehoid saab siiski lähitulevikus lasteaiaks, kuid selleks on vaja jõuda majaelanikega kokkuleppele.

«Kuumalt, nagu öeldakse, putru ei sööda,» ütles Avarmaa eile vastates küsimusele, kas tal on plaanis astuda samme selleks, et Tähe 98 majja plaanitud 140-kohaline lasteaed saaks alustada ikkagi lasteaiana.

Naabrite vastuseisu tõttu sai rentnik OÜ Väike Karu selle eile avada üksnes lastehoiuna, sest naabrite nõusolekuta ei saa muuta ruumide kasutusotstarvet ja anda ehitusluba.

Räägi inimestega

Kuigi läinud neljapäeval valitses korteriühisuse koosolekul massiivne vastuseis lasteaiale, on Avarmaa sõnul märke sellest, et kompromiss on võimalik ja koosolekuks üles kruvitud pinged annab maandada.

«Alati on mõistlik kokku leppida, asjast rääkida,» ütles ta ja tõrjus jutte kohtusse pöördumisest.

Avarmaa meelest on majaelanikud oma jonnakuses kaotanud seal, kus kompromissi otsides võinuks võita. Ta tõi välja parklasse pääsu reguleeriva tõkkepuu paigaldamise või Tähe-Teguri ülekoormatud ristmikule foori nõudmise.

Praeguses olukorras on majas lasteasutus ikkagi ja parki ehitatakse mänguväljak. Mänguväljaku ehitus ja eriti selle algne asukoht oli üks teema, mis sünnitas majaelanike proteste.

Väikese Karu juhatuse liige Marko Silm ütles omalt poolt, et uus lasteaed oleks lahti olnud tööpäeviti kell 7.30–18 ja nädalavahetustel kinni.

«Kuna hoidu on rahaliselt raskem majandada ja laste kohatasu me ei tõsta, hakkame korraldama ka laste sünnipäevi õhtuti ja nädalavahetustel,» ütles Silm.

Linn plaanib mänguväljakut

Eile kohtusid linnaametnikud Karlova seltsi esindajatega, kellega abilinnapea Raimond Tamme sõnul täpsustati mänguväljaku juurdepääsu küsimusi ja lisaks lepiti kokku, et lasteaiaealistele mõeldud mänguväljaku kõrvale kavandatakse linna tuleva aasta eelarvest mänguvahendeid ka suurematele lastele.

Mänguväljaku ehitusloa andmine on kavas linnavalitsuse tänasel istungil.

Tamm ütles, et selle lasteaia küsimusega nad praegu edasi ei tegele, sest linnal pole siin mänguruumi, kuni maja kaasomanikud kompromissini ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles