Nimetu klubi valmistub hooajaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallitreeninguid alustas võrkpallimeeskond eelmisel nädalal. Järk-järgult minnakse mängulisemaks, et järgmisel nädalavahetusel Pärnus kontrollturniiril juba vormist ja kokkumängust aimu saada. Aastaid Küprosel mänginud Eivo Žuravljov (palliga) ootab veel klubi juhtkonna pakkumist, Priit Luik (14), Taavi Nõmmistu (6) ja Ats Horn (13) on aga kindlad mängumehed.
Pallitreeninguid alustas võrkpallimeeskond eelmisel nädalal. Järk-järgult minnakse mängulisemaks, et järgmisel nädalavahetusel Pärnus kontrollturniiril juba vormist ja kokkumängust aimu saada. Aastaid Küprosel mänginud Eivo Žuravljov (palliga) ootab veel klubi juhtkonna pakkumist, Priit Luik (14), Taavi Nõmmistu (6) ja Ats Horn (13) on aga kindlad mängumehed. Foto: Margus Ansu

Endise Pere Leiva võrkpal­­lurid alustasid eelmisel nädalal pallitrenne. Kuigi peatreener Rainer Vassiljev, libero Rait Rikberg ja sidemängija Artis Caics on hõivatud seoses koondisetsükliga ning segadus toetajate ümber kestab, käib töö täie hooga.

«Sellist töötahet nagu neil meestel pole ammu näinud,» selgitas abitreener Oliver Lüütsepp, kes juhendab meeskonda ajal, mil Vassiljev viibib Eesti koondises, «meil on siin sellised heas mõttes noored kuked, kes on väga motiveeritud ja tahavad ennast tõestada.»

Küsimärkidel, mis meeskonna sponsorite kohal ripuvad, treenerid ega mängijad end segada ei lase. «Meie ülesanne on korralikult trenni teha ja mängida, juhtkonna ülesanne on rahaasjad korda ajada. Tegelegu igaüks ikka oma asjadega,» sõnas Lüütsepp.

Meeskonnaga jätkavad lisaks Rikbergile ja Caicsile ka nurgaründaja Priit Luik, esimese tempo ründaja Kevin Soo, sidemängija Ats Horn ja diagonaalründaja Taavi Nõmmistu. Lisaks on lepingud tehtud Võrus mänginud Robert Tähe ja Henri Treialiga ning Pärnus pallinud Renee Teppaniga. Veel on küsitav aastaid Küprosel mänginud Eivo Žuravljovi liitumine.

Noored kohanevad

Koos Audentese spordigümnaasiumis õppinud ja selle kevadel lõpetanud Robert Täht ja Renee Teppan sõnasid, et siiani on treeningud Tartus hästi sujunud. «Kõik saavad omavahel hästi läbi ja kurta pole millegi üle,» rääkis Teppan.

Nemadki ei muretse sponsoriotsingute pärast, sest igal aastal on asjad korda aetud, küll aetakse nüüdki. Vanade meeskondadega võrreldes hindavad noormehed kõrgelt siinset suuremat tähelepanu füüsilisele ettevalmistusele.

Ka Tartu elukohana tundub neile meeldivat. «Linn on ju noori täis ja elu käib kogu aeg,» selgitas Teppan, kuid tunnistas siiski, et paljudest kiusatustest hoolimata peavad nad endale siiski aru andma, et tulid siia sporti tegema. Täht lisas, et kuna kumbki neist sel aastal ülikooliõpinguid ei alustanud, siis peaks seda enam olema aega keskenduda treeningutele.

Hooaja eesmärkideks nimetavad mõlemad seda, et meeskondlikult võiks vähemalt ühe kulla võita. Individuaalselt soovivad noormehed areneda niipalju, et pääseks põhikoosseisu. «Võiks ikka nii olla, et vaadatakse kui mängumeest, mitte kui noort,» rääkis Täht.

Vanameister ootab otsust

«Mõttetu meeskond, kõik ainult teevad trenni ja mina istun õhtul üksi kodus,» ütles Eivo Žuravljov muigelsui ja meeskond lagistas taustaks naerda. «Tegelikult on siin äge ja tahaks siin mängida küll,» lisas ta vaikselt. Žuravljov treenib küll koos Tartu meeskonnaga, kuid lepingut temaga veel tehtud ei ole. SK Duo juhatuse liige Alari Jõesaar täpsustas, et tema saatus otsustatakse pärast järgmisel nädalavahetusel Pärnus peetavat kontrollturniiri.

Eelmise hooaja mängijatest on teada niipalju, et Martti Juhkamit näeb sel hooajal Tallinna Selveri ridades, Siim Ennemuist pallib TTÜ meeskonnas ja Kristo Kollo keskendub koos Rivo Vesikuga rannavollele.

Lauris Iecelnieks on veel küll klubita, kuid tema jätkamine Tartu klubiga olenebki uute sponsorite leidmisest, sest mehe palk on teiste mängijate omaga võrreldes hulga suurem. Martin Ruuli ja Elia Lulla kohta Jõesaar ühest vastust ei andnud.


Nimesponsori otsingud jätkuvad

Spordiklubi Duo juhatuse liige Alari Jõesaar ütles eile Tartu Postimehele, et taas on õhus paar sponsorivarianti, kuid midagi selget ei saa enne nädala teist poolt öelda.

«Elu on juba selline, et asjad venivad. Loomulikult loodan, et nädala lõpus võiks midagi jälle selgem olla,» rääkis ta. Kui suurtoetajat leida ei suudetagi, siis hakkab meeskond ilmselt kandma kas Tartu võrkpalliklubi või spordiklubi Duo nime.

Meeskonna hooaja eelarve, millega hakkama saadaks, on praegu värvatud koosseisuga 180 000 eurot, millest väiksemate sponsorite abiga on nüüdseks koos ligi 150 000. Ideaalis näeb Jõesaar aga, et veel lisanduksid keskmängija ja nurgaründaja.

«Kõvemate mängumeestega oleks meie maksimaalne eelarve 230 000 – 240 000 eurot, sest eks ikka tahaksime uuemat ja paremat koosseisu,» selgitas ta.

Igal juhul on Jõesaare sõnutsi kindel see, et meeskond tahab mängida ja et juhtkond tegutseb pidevalt selles suunas, et leida meeskonnale vajalikku toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles