Poe juurest ratta varastanud mees asus seda kohe müüma

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Illustreeriv foto.
Jalgratas. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartumaal Elvas sai rattavarguse ohver õnneliku juhuse läbi oma sõiduriista kiiresti tagasi. Varas peab oma tegude kohta korrakaitsjatele aru andma.

Kolmapäeva, 5. septembri õhtul teatati politseile rattavargusest Elva kaupluse juures, vahendas Lõuna prefektuur. Omanik läks poodi ning asetas sõiduvahendi rattahoidlasse, ent ei lukustanud seda. Kaupluses viibis omanik umbes viis minutit ning väjudes avastas ta, et enam kui 600 eurot väärt sõiduvahend on varastatud.

Vähem kui poole tunni möödudes võttis politseiga ühendust mees, kes teatas, et on Tartu maanteel kinni pidanud kahtlase mehe. Helistaja sõnul püüdis kinnipeetu talle soodsa hinnaga üsna kallist jalgratast müüa.

Kohale kiirustanud politseinikud tuvastasid ratast müügiks pakkunud mehel alkoholijoobe ning esialgu paigutati ta kainenemisele. Sõiduvahend viidi aga tagasi selle õiguspärasele omanikule. Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et rattavarguses kahtlustatava isiku kinni pidanud mees käitus igati korrektselt ja eeskujulikult. «Teinekord juhtub, et inimesed ostavad varastatud kaupa teadmatult ja heauskselt. Samas tuleb silmas pidada, et kui ostetaval kaubal on kahtlaselt odav hind ja selle ostes selgub, et tegu on varastatud esemega, võib ostjast saada kuriteo kaasosaline,» selgitas Koppel.

Paremal juhul jääb inimene ostetud esemest ja sellele kulutatud rahast lihtsalt ilma. Teadlik omandamine võib aga kaasa tuua rahatrahvi või lausa vabadusekaotuse.

Kahtluse korral, et müügiks pakutav ese võib olla kuriteo toimepanemise tulemusena omandatud, soovitab politsei jätta kaup ostmata ning sellisest kahtlusest ka korrakaitsjaid teavitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles