Naiste saalihokikoondis mängib Tartus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval kogunevad Tartus maaülikooli spordihoones Eesti naiste saalihokikoondise kandidaadid, et kell 13 ja kell 19 mängida valitseva Läti naiste meistri RSU/Runwayga. «Et vastased on sisuliselt võrdsed Läti koondisega, siis on tegemist ühe tõsiseima proovikiviga seni,» rääkis naiste koondise peatreener Talis Mölder, «need mängud peaksid andma infot, kas oleme õigel teel ja kui hästi senine ettevalmistus läinud on.»

Läti saab olema ka üheks tõsiseimaks vastaseks veebruaris toimuval MM-i kvalifikatsiooniturniiril, kus vastasteks on veel Saksamaa, Taani, Slovakkia ja Itaalia. Alagrupist pääsevad detsembris peetavale finaalturniirile kolm esimest. 2009. aasta kvalifikatsiooniturniiril jäid eestlannad Poola, Slovakkia ja Ungari järel napilt neljandaks.

«Alagrupp on väga raske ja edasisaamine ilma tõhusa ettevalmistuseta pole mõeldav,» täpsustas Mölder. Väikese murena tõi ta välja tõsiasja, et mängijad ei ole saanud kõigil treeningkogunemistel osaleda, olgu põhjuseks siis töö, vigastus või näiteks varem etteplaneeritud reisid. «Samas on olemas tubli tuumik, kes koguaeg kohal olnud,» lisas ta.

Algsest ligi 40 kandidaadist on mõned loobunud, mõned juurde kutsutud. Lõplikku koosseisu valib treeneritetiim 20 mängijat, kellest kaks väravavahti ja 18 platsimängijat. Eelmisel aastal Eesti meistrivõistlustelt hõbeda võtnud maaülikooli naiskonnast on kandidaate kuus. Veel on kandidaate Saku Fortunast, Sparta Spordiseltsist ja Jõgevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles