Rotalia fond jagab 50 stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs paiknev ja eraannetustel põhinev Rotalia stipendiumifond on Eesti avalik-õiguslike ülikoolide päevase õppevormi 2. aasta bakalaureuse- või 1. aasta magistriastme üliõpilastele välja pannud poolsada 2000 euro suurust stipendiumi.

Need antakse üle laupäeval korporatsiooni Rotalia majas. Stipendiume jagatakse seega 100 000 euro väärtuses. Enim on stipendiumisaajaid Tartu Ülikoolis – 31.

Fondi stipendiumide komitee sekretäri Sirje Margi sõnul on Rotalia fondi stipendiumid üks suuremaid eraannetustel põhinevaid toetusi Eesti üliõpilastele. «Rõhutas ju ka Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm avaaktusel peetud kõnes heal järjel inimeste rahapanuse osatähtsust üliõpilaste toetamisel,» ütles Mark.

Rotalia fond on andnud toetusi Eesti tudengitele alates 1988. aastast. Fondi alg- ja põhikapitaliks on olnud Tartu Ülikooli ja korporatsiooni Rotalia vilistlase Gerhard Treubergi pärandus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles