Volgad vuravad paraadile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volgad.
Volgad. Foto: Eesti Maanteemuuseum

Sel laupäeval võtavad paljud Eestimaale alles jäänud Volgad ette teekonna Põlvamaale maanteemuuseumisse, kus leiab aset Volgade paraad.

«Oleme tänavu sidunud vanavanemate päeva Gorki autotehase rajamise 80. aastapäevaga ning päeva põhiteemaks on tehase lipulaev Volga,» ütles muuseumi programmijuht Riinu Räim. Kõik huvilised saavad jätkuvalt paraadiga liituda. Osalejatel palub muuseum end eelnevalt registreerida telefonil 518 6684.

Programmijuht lisas, et muuseumi sooviks on ühendada 8. septembril erinevaid põlvkondi. «Tegelikult on ju põnev näha, kuidas vaatab välismaise tehnikaga üles kasvanud põlvkond vanaisade unistuste autot, mida Volga kahtlemata omal ajal oli.»

Külastajatele korraldatavate muuseumiekskursioonide käigus uuritakse lähemalt Gorki autotehase toodangut. Lisaks on kohal on Liivima parim patsipunuja, Valkla kõrtsi ees peetakse puutöölaata ning õpitubades saab iga külastaja käe saepuruseks teha. Vigursaagijad näitavad oskusi sae käsitsemisel ning valmistavad külastajate silme all unistuste auto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles