Täiskasvanute gümnaasium sai päris oma koha

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juta Nu­gin
Juta Nu­gin Foto: SCANPIX

Täiskasvanute gümnaasiumi on aastate jooksul korduvalt ühest majast teise sokutatud ja viimases kahes kohas on nad ka oma ruumid ise ilusaks vuntsinud.

Reedel avasid nad pidulikult oma uued ruumid Nooruse 9 majas, kuhu nad abilinnapea Tiia Teppani lubadusel peaksid paikseks jääma.

Päris aktust pidulikul päeval pidada ei saanud, sest selleks pole koolil piisavalt suurt ruumi. Seetõttu jagati õpilased klasside järgi ning tehti neile kõige suuremas auditooriumis pidulikud infokoosolekud.

Täiskasvanute gümnaasiumil on praegu õpilasi umbes 500 ja direktor Juta Nu­gini (pildil) sõnul on sellel õppeaastal juurde oodata veel umbes 20 õpilast. Nooruse tänaval käib kohal aga vähem, sest 45–50 õpilast õpivad Tartu vanglas.

Täiskasvanute gümnaasium asub kahel korrusel kompaktselt koos ja direktor on sellega väga rahul. Nii on õpilased rohkem koos ja suhtlevad omavahel. «Me sobitume hästi siia sisse,» rääkis Nugin koridoris seistes. «Ja keegi ei saa minust mööda minna,» lisas ta muiates.

Linn tegi majas ka remonti: korda tehti kohvikuruum, kolm klassi ja koridorid. Osalt jäi renoveerimistöid kooli enda teha, näiteks on koridoriseintel veel alles erepunased tervishoiukõrgkooli logod, mis meenutavad eelmisi asukaid.

Koridoriaknad on endiselt vanad ja koledad, aga need peideti osavalt ära kergete valgete kardinate taha. Valgus pääseb sisse, aga inetud raamid jäävad varju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles