Siira kassi ja heatahtliku vanamehe lugu jõuab lavale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pettson ja Findus»
«Pettson ja Findus» Foto: promo

Rootsi populaarne lastelugu «Pettson ja Findus» esietendub Vanemuise teatri eestvõttel Tartus Teatri kodus sel reedel.

Lavastuses näeb publik metsatalus üksi elavat meest nimega Pettson, kelle ukse taha ilmub ühel päeval kass. Nende sõprusest ja seiklusest etendus jutustabki.

«Pettsoni ja Finduse» lugude seeria on kirjutanud tuntud rootsi kirjanik ja kunstnik Sven Nordqvist. Lisaks mitmetele lasteraamatutele on Pettsonist ja Findusest tehtud ka animafilme, esimene nendest juba aastal 1999, vahendas Vanemuise pressiesindaja.

Dramatiseeringu autor on Jonas Svensson, eestikeelse tõlke tegi Ülle Kiivet, lavastajaks on Marko Mäesaar ja kunstnik Liisa Soolepp.

Lavastaja sõnul on vaatajate ette jõudev tekst kirjutatud kokku mitmest erinevast Pettsoni ja Finduse loost. «Nende lugude võlu peitub lihtsuses ja südamlikkuses. Kass Findust võib ju võrrelda väikese lapsega, kes avastab maailma ja paneb ka vana mehe Pettsoni seda uuesti tegema,» lisas ta.

Vanemuise lavastuses mängib Pettsonit Karol Kuntsel ja Finduse rollis on Ott Sepp. Viimane on ka varasemal ajal kasse mänginud. Nimelt Vanemuises Rudyard Kiplingi ja Kulno Süvalepa loo «Kass, kes kõndis omapead», mänginud võlurkassi Nitramit mängufilmis «Röövlirahnu Martin» ning astunud kassi rollis üles ka populaarses aastavahetuse sketšis «Tujurikkuja».

Teatri kodu palub etendusele tulles kaasa võtta vahetusjalanõud. Enne etenduse algust saab teatripiletiga külastada ka teatrinukkude muuseumi.

Etendus algab 7. septembril kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles