Luunja karika sai Urmas Raag

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetus tõi Luunjasse palju ratsaspordihuvilisi, sest ratsakeskuses võõrustas läbi aegade suurima hobustearvuga võistlust Tartumaal. Selgusid parimad noorhobused, ratsaspordiliidu suvise takistussõidu karikasarja võitjad ning Luunja karika uus omanik, kelleks osutus ühtlasi ka võistluste peakorraldajaks olnud Urmas Raag oma kuue-aastasel hobusel Lord Contel. Talle järgnesid lätlane Andis Varna ja Heiki Vatsel.

«Laupäevane vihm tegi olukorra küll mõnevõrra keerukaks, kuid siiski suutsime pühapäevaseks põhisõiduks raja korda teha,» rääkis Raag ning kinnitas, et teinekordki võib Tartumaal niipalju hobuseid võõrustada.

Nelja-aastaste noorhobuste seas osutusid parimateks Marek Lootuse poolt juhitud holsteini tõugu mära Cormadam ning Heimtali hobusekasvanduse aretatud ning ka neile kuuluv trakeeni tõugu täkk Antropoff, kelle ratsanikuks oli Marin Varblane.

Eesti parima viie-aastase noorhobuse tiitel läks Belgia soojaverelisele ruunale Bad Boy 2-le, kelle omanikuks tema ratsanik Paul Argus. Kuue-aastaseid hobuseid oli finaalis kokku 15, neist kolm tegid puhta sõidu ka ümberhüpetel. Kaks esimest kohta võtsid Heiki Vatseli juhitud hobused Kamerona ja Candelight BZ.

Eesti ratsaspordi liidu suvine takistussõidu karikasari sai järgneva lõpplahenduse: põhiklassi võit kuulus Paul Argusele, noorte klassis Heili Püümannile ning juuniorite klassis oli parim Stefani Sabrodini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles