ERR: Pikakannu erakooli lapsed saavad vallalt teistest poole väiksemat pearaha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikakannu põhikool.
Pikakannu põhikool. Foto: SCANPIX

Võrumaal kinni pandud Pikakannu kooli taas erakoolina elule äratanud kohalikud elanikud on nukrad, et algaval õppeaastal maksab omavalitsus koolis õppivate laste eest vaid poole riigi poolt ettenähtud pearahast.

Lasva vald rahastab Pikakannu koolis käivate laste õpinguid poole väiksemas mahus, kui nende eakaaslaste õppimist teistes koolides, vahendab ERR Uudised.

Vallavanem Juris Juhansoo põhjendab pearaha vähendamist sellega, et vallavalitsus on andnud oma kodanikele koolimaja kasutada ilma rahata ja kooli säilitamise eest võidelnud MTÜ oli nõus, et sellega kaasneb pearaha vähendamine.

Kohalikele inimestele on aga okas hinge jäänud – volikogu venitas koolimaja kasutuslepinguga augustini, kuniks Pikakannu rahval ei jäänud muud üle, kui ettekirjutatud tingimustega nõustuda.

Seadus ütleb, et pearaha tuleks omavalitsusel maksta riigi poolt kehtestatud mahus, kui teisiti pole kokku lepitud, aga see, et üks omavalitsus oma laste eest täisraha maksta ei kavatse, on Eestis teadaolevalt esmakordne juhus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles