Reiniku kool alustab värvilõhnalises majas

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Reiniku kooli direktor Toomas Samm rääkis, et selles ruumis algab homme hommikul kõige pisemate esimene klassijuhatajatund. Klassiruum on üks värskelt remonditutest ja uus mööbel sai hangitud linna rahaga.
Mart Reiniku kooli direktor Toomas Samm rääkis, et selles ruumis algab homme hommikul kõige pisemate esimene klassijuhatajatund. Klassiruum on üks värskelt remonditutest ja uus mööbel sai hangitud linna rahaga. Foto: Sille Annuk

Kooliremontide aeg alles algab. Reiniku kooli algklasside õpilastele on uue aasta algus põnev, sest kõik nooremad klassid kolivad Riia tänavale endisesse täiskasvanute gümnaasiumi majja Pauluse kiriku kõrval.

Hoone välisukse juures on kena ja läikiv silt «Mart Reiniku kool, 2. maja», sees on aga veel üht-teist teha. Eile avamispidu pidanud majas levib värvilõhna, sööklasse pole jõutud mööblit sisse tassida ja nurkades ootab harja remonditolm.

Direktor Toomas Samm rääkis, et homme alustab selles majas kooliaastat 17 klassi, neist viis on esimesed klassid, vanematel on neli paralleelklassi. Kui järgmisel aastal võetakse plaani järgi taas viis vastu, siis kasvab klasside arv peagi 20-le ja rohkem sinna majja ei mahugi.
Majas remonditi linna rahaga söökla ja osa klassiruume, kõrgetesse koridoridesse paigaldati tuletõkkeuksed.

Ehitaja nõuab liiga palju

Üht-teist hädavajalikku jäi ka tegemata, sest raha lihtsalt ei jätkunud. Nii ei ole kooliaasta alguses korralikku riidehoidu ja puudu on tualettidest. Nende ehituseks loodetakse raha saada lisaeelarvest ja valmida võiks need õppeaasta jooksul.

Suvel remonditi koole linna raha eest aga üsna loiult ning seda lihtsal põhjusel. Abilinnapea Argo Annuki sõnul osutusid suvel tehtud hanked kõik kallimaks, kui oli võimalik maksta, ning mõnel hankel polnudki pakkujaid.

Esialgu oli arvestatud kõigile töödele 500 000 euro kanti, tegelik pakkumine tuli aga üle 900 000.

«Tundub, et ehitusturg on üleküllastunud ja see kvoodiraha, mis novembri lõpuks tuleb ära kulutada, ja poolikud tööd, mis tuleb selleks hetkeks kõik valmis saada, on tinginud, et ehitajatel vist ei ole suutlikkust ja minnakse kirvega lööma, et äkki läheb õnneks,» rääkis Annuk.

Töid sügisesse ja talve lükates loodab linn, et hinnad lähevad mõistlikumaks ja tööd saavad ka kenasti tehtud.

Talveks on plaanitud hulk remonte, mille riigihangeteks on linnavalitsus volikogult luba küsinud ja mille kohta tuleb otsus loodetavasti septembris. Kõige kiirem on Descartes’i lütseumi katusevahetusega, mis tuleks Annuki sõnul ära teha sellel sügisel.

Ülejäänud on sisetööd. Annelinna gümnaasiumis ja vene lütseumis on vaja korrastada tualetid, Raatuse gümnaasiumis, kommertsgümnaasiumis ja Reiniku kooli vanemate klasside majas paigaldada tuletõkkeuksed, peale nende eespool mainitud Reiniku algklasside maja lisatööd.
Descartes’i lütseumi direktor Jaan Reinson rääkis, et neil on varasematel aastatel juba kahe korpuse katused korda tehtud ning kogemused seni vaid positiivsed.

Koolitööd ei sega

Viimase, A-korpuse katus on Reinsoni sõnul väga halvas seisus ning kõige hullemast on seni päästnud ainult nõukaaegne ehitustehnoloogia – teiste katuste alt leiti kümnete tonnide viisi põlevkivitööstuse jääke, mis imavad vett.

Seda, et katuseehitus koolitööd segama hakkaks, direktor ei karda. Ühe katuse ehitus jäi samuti sügisesse ning siis sai ehitajaga läbi räägitud, et mürarikkaid töid tundide ajal ei tehta. Samuti on sügisel koolivaheaja nädal ning see on juba suur osa loodetavasti umbes kuu kestvast tööst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles