Kohus karistas salasuitsutoojaid tingimisi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Lõuna prefektuur

Aasta pikkuse tingimisi vangistuse mõistis Tartu maakohus karistuseks kolmele mehele, kes tõid Eestisse suure koguse salasigarette.

Süüdistuse kohaselt sooritasid Venemaa kodanikud Sergei Zabolotski (35), Vasili Zabolotski (34) ja Viktor Oi (34) salakaubaveona kvalifitseeritava kuriteo, kinnitas prokuratuuri pressiesindaja Carol Mezin.

Mehed ei toonud deklareerimiskohustusega kaupa mitte läbi tollipunkti, vaid hiilisid sellest mööda.

Luhamaa kordoni korrapidaja märkas 25. augusti hilisõhtul valvekaamerat jälgides kolme meest, kes tulid pimedas Venemaalt, seljas suured kotid.

Piirivalvurid pidasid salakaubaveos kahtlustatavad kinni ja avastasid sündmuskoha ülevaatusel 12 kasti ehk 120 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Politsei alustas juhtunu menetlemiseks kriminaaluurimist.

Tartu Maakohus mõistis meestele kokkuleppemenetluses karistuseks erineva pikkusega, ligikaudu ühe aasta pikkused vangistused, katseajaga kolm aastat. Lisakaristusena kohaldati nende suhtes riigist väljasaatmist ja kolmeaastast sissesõidu keeldu.

Lisaks tuleb süüdimõistetutel kanda menetluskulud ja tasuda sundraha riigi tuludesse.

Kriminaalmenetlust juhtinud prokurör Sirle Melgi sõnul ei tasu salakaubavedajatel loota, et vähe käidavate kohtade kasutamine piiriületusel korrakaitsjatel märkamata jääb. Lõuna prefektuuri piirivalvurid tabasid pimeduse varjus üle piiri hiilinud mehed kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles