Sügis toob uusi söögikohti

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aasta tagasi Vilde kohvikule uue elu sisse puhunud Priit Reiman (vasakul) ja Lauri Kasemets lükkasid eile hommikupoolikul Jazzis viimaseid tugitoole paika ning võtsid lõuna ajal vastu juba esimesi külalisi.
Mõni aasta tagasi Vilde kohvikule uue elu sisse puhunud Priit Reiman (vasakul) ja Lauri Kasemets lükkasid eile hommikupoolikul Jazzis viimaseid tugitoole paika ning võtsid lõuna ajal vastu juba esimesi külalisi. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinna söögikohtade sekka lisandub sügisel või ongi juba uksed avanud mitu uut tegijat. Teiste hulgas avas eile Ülikooli kohviku maja esimesel korrusel uksed kohvikklubi Jazz.



«Me teeme seda südamega ja tahame selle toreda ning ilusa maja linnarahvale tagasi anda,» vastas klubi üks eestvedajaid Priit Reiman küsimusele, miks nad otsustasid minna majaga uuele katsele.

Möödunud sügisel uksed sulgenud ajaloolise hoone esimene korrus on suve jooksul saanud täiesti uue ilme. Kohvikklubi seintel ilutsevad nüüd pillid ja kuulsate muusikute fotod ning kaks saali on sisustatud pehme mööbliga.

Hea aura
«Kes tahab õhtust kontserti nautida, saab valida koha lavaga ühes ruumis, kes aga tahab olla natukene kärast eemal, võib istuda mõnusalt tagumise ruumi diivanitel. Heli kostab igal juhul läbi ja esinejast näitame suurel ekraanil pilti ka tagumises saalis,» selgitas Rei­man.

Klubi mahutab umbes 70 inimest ning augustis lõid muusikanädala kaks kontserti ruumi just sellise aura, mida Reiman ja tema äripartner Lauri Kasemets on soovinud. Mehed rõhutasid, et Jazz pole ainult õhtune muusikaklubi, vaid lükkab oma uksed lahti juba hommikul kell kaheksa.

«Alustame tudengitele ja õppejõududele mõeldud ühe­eurose hommikusöögiga ning lõunal pakume kolme päevapraadi,» lausus Reiman ja lisas, et klubi õhtune menüü koosneb kergematest toitudest. «Päris praadideni me ei lähegi, on toekamad pastad ja muu, aga karbonaadi saab ülemise korruse restoranist.»

SEB Vanemuise tänava peahoone tagumises küljes on toimetanud juba kaks nädalat aasia söögikoht Vaga Mama.

«See kõlab huvitavalt ja kõik peavad olema siin õnnelikud nagu muumimamma,» põhjendasid nimevalikut söögikoha juhid Naresh Chha­bra ja Kamal Prasad Cha­lise.

Indiast ja Nepaalist pärit mehed on Eestis elanud juba kümmekond aastat, räägivad eesti keelt ning on töötanud kokkadena Asian Chefis, Glä­mis ja Mandariinis. «Nüüd tahtsime ise äri teha ja leidsimegi sellise väiksema koha,» ütles Chalise.

Söögikoha menüüst leiab hiina, nepaali, tai ja itaalia roogi ning nimetusi on üle saja. «Meil on kõige suurem valik ning võrreldes teiste Tartu aasia söögikohtadega kõige odavamad hinnad,» väitsid mehed ning lisasid, et esimesed nädalad on läinud rahulikult. «Õhtuti veel pole nii palju inimesi kui lõuna ajal, aga kui toidud ja teenindus on head, siis asukoht ei loe.»

Septembris saab uue sisu ka Ülikooli tänava endine vene restoran Kalinka. Uue nimega City lounge'i võib omanike sõnul kutsuda salongbaariks.

Pidu hommikuni
«Päeval on päevapraed, aga õhtuti on menüüs rõhk soojadel salatitel ja toitu saab kaasa osta. Reedel ja laupäeval mängiva DJd tantsumuusikat ja siis oleme avatud seitsmeni hommikul,» selgitas koha omanik Anatoli Karetin.

Sel kuul avatakse ka endise Kolme Ahvi pubi ruumides uus kohvik, mis muutub õhtuti restoraniks. Oktoobris on lubanud endise Zum Zumi ruumides uue söögikoha avada OÜ Pahad Poisid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles