Tartu tudengite PINK Helsingis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. augustil avasid Tartu kõrgema kunstikooli mööbli- ja tekstiiliosakonna tudengid Helsingi Metropolia rakenduskõrgkooli disainiosakonna galeriis «Pink», mis jääb avatuks 18. septembrini.

«Uudistajaid on juba praegu palju,» ütles kunstikõrgkooli tekstiiliosakonna juhataja professor Aet Ollisaar eile mõni tund enne näituse avamist. Pinke saab näha samal ajal ka Helsingi Design Weeki sündmustega 12.–16. septembrini.

Näituse «Pink» kaheksa tooteprototüüpi on sündinud kunstikooli kahe osakonna tudengite koostöös. Autorid on töödes ühendanud tekstiili- ja mööblitehnoloogia tundmise ja liitnud tervikuks erinevad disainerikäekirjad.  

Töid tutvustatakse Helsingi Metropolia rakenduskõrgkooli disainiosakonna galeriis, sest selle kooli tudengite ja õppejõududega on Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiili- ja mööbliosakonnal olnud pikaajaline ja toimiv koostöö.

«Pingi» esmaesitlus oli 7.–11. veebruarini Stockholmi mööblimessil. Eestlased saavad «Pinki» näha 20.–30. septembrini Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles