Saabus Herne tänava muremaja katuseplekk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul saabus kohale Herne 45 maja katuseplekk.
Eile hommikul saabus kohale Herne 45 maja katuseplekk. Foto: Heiki-Jaan Kaalep

Naaber Heiki-Jaan Kaalep jäädvustas, kuidas eile hommikul toodi kohale Herne 45 maja katuseplekk. Seega ehitus jätkub hoolimata linnavalitsuse ettekirjutustest töö peatada, kuna hoone ei vasta planeeringule ja sel pole ehitusluba.

Eile koostas Tartu ehitusjärelevalve järjekorras neljanda ettekirjutuse ehitus peatada, sellega kaasneb 6400 eurot sunniraha.

«Füüsiliselt me tõkestama minna ei saa, meie ainuke meede on ettekirjutusi teha. Vaatame veel, mida kohtutäiturid teha saavad, kas nad saavad arestida arveid või summasid arvetelt,» ütles linna arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

«Kuidagi tuleks mõista anda, et ehitamiseks kehtivad ka Tartus seadused. Korterite müügihinda arvestades on sunniraha aga ikkagi väike,» lisas ta.

Sunniraha on nüüdseks kokku määratud 25 600 eurot.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles eile, et lähiajal tuleb langetada otsus, mis selle majaga saab ja kas volikogus üritatakse algatada menetlust planeeringu muutmiseks.

Arendaja Gert Roosaar on viimaks linnavalitsusele teada andnud, kui palju ta kortereid majja sooviks – sama palju kui varem sel kohal asunud majas ehk üheksa. Kehtiv detailplaneering näeb ette nelja korterit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles