Vandaalidele jäi ette bussiootekoda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna gümnaasiumi peatuse ootekoda laupäeval.
Annelinna gümnaasiumi peatuse ootekoda laupäeval. Foto: Malle Elvet

Aeg-ajalt lõhub kellegi kuri käsi Tartus mõne bussiootekoja klaasi, ent möödunud nädalavahetusel hakkas laamendajate ramm peale tervele ootekojale.

Laupäeva hommikul riivas Kaunase puiesteele Annelinna gümnaasiumi peatusesse bussi ootama suundunud inimeste silma varjualune, mis ei seisnud mitte omal kohal püsti, vaid vedeles kõnniteel. Purustatud ootekoda lebas maas veel ka pühapäeval ja esmaspäeval.

Tartu bussipeatusi hooldava firma JCDecaux Tartu hooldusjuhi Toomas Oja sõnul ei kukkunud ootekoda ise ümber, vaid see lükati uppi. Kukkudes sai see nii palju viga, et kohe püsti panna seda enam ei õnnestunud.

Firma koristas esmaspäeval ootekoja jäänused kõnniteelt ning paigaldab hiljem uuele varjualusele klaasid. Ootekoja enda tellib linn aga mujalt, märkis Oja.

Tartu teedeteenistuse spetsialisti Mart Sootla sõnul saabus esimene teade uppis ootekojast reede hilisõhtul. Tõenäoliselt reede õhtul see ka ümber lükati.

«Et ootekoda on linna oma, püüame selle ära remontida,» ütles Sootla. Esialgsetel hinnangutel võib remont maksma minna 800 euro ringis. Hinnapakkumisi linnavalitsus aga alles ootab.

Millal varjualune taas bussisõitjaid vihma ja tuule eest kaitseb, sõltub sellest, kas linn leiab kiiresti sobiva pakkumise ning kui kaua remont konkursi võitnud firmal aega võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles