Kohus karistas kahte liiklusrikkujat arestiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Nädala alguses tabasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud kaks noort sõidukijuhti, kes panid raske liiklusrikkumisega ohtu nii enda kui ka kaasliiklejad. Politsei taotles neile kohtult karistuseks aresti.

Esmaspäeva õhtupoolikul pidasid liikluspolitseinikud Puhja vallas kinni sõiduauto, mille juht ületas oluliselt lubatud piirkiirust seades ohtu enese ja kaasliiklejate elud.

Sõidukiroolis olnud 21-aastasele noormehele määras kohus karistuseks 10-päevase aresti, mille asendas 20 tunni ühiskondlikult kasuliku tööga. Lisakaristusena võeti sõidukijuhilt ära juhtimisõigus pooleks aastaks.

Teisipäeva öösel tabasid Tartu patrullpolitseinikud Jaama tänaval alkoholi tarvitamise tunnustega 20-aastase sõidukijuhi, kelle politsei käesoleva aasta veebruaris samasuguse rikkumise tõttu juhtimiselt juba kord kõrvaldas.

Toona kohaldati noormehele karistuseks 14 arestipäeva. Seekordse korduvrikkumise eest taotles politsei noormehele maksimumkaristust - 30 arestipäeva. Tartu Maakohus määras mehele järjestikku ärakandmiseks 20 päeva aresti.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar ütles, et politsei suhtub sellistesse rasketesse rikkumistesse kõikumatult hukkamõistvalt.

«Politsei taotleb koolialgusperioodil oluliselt piirkiirust ületanud, ka alkoholi tarvitanud sõidukijuhtidele, kahtlematult arestipäevi,» ütles Saar. Ta lisas, et ühelt poolt võimaldavad arestipäevad rikkuja teatud ajaks liiklusest isoleerida, teisalt anda rikkujale ka aega ohtliku teo üle järelemõtlemiseks.

Koolialgusperioodil on politsei põhitähelepanu üle Eesti suunatud liikluse rahustamisele ja laste turvalise koolitee tagamisele. Sõidukijuhtide puhul jälgib politsei teravdatult nende kainust, piirkiirusest ja foorituledest kinnipidamist ning jalakäijatele selleks ette nähtud kohtades tee andmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles