Ratsasportlased võtavad mõõtu Luunja Karikal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalalõpul toimuvad äsja renoveeritud Luunja ratsakeskuses noorhobuste tšempionaat ja takistussõiduvõistlus Luunja Karikas.

Kohale on oodata üle 117 ratsutajat ning 188 võistlushobust üle Eesti, kes kolme päeva jooksul omavahel mõõtu võtavad. Korraldajate teatel on viimase numbri näol tegemist läbi aegade suurima arvu hobustega, kes kunagi Tartumaal ühelgi võistlusel osalenud.

Reedel algaval noorhobuste tšempionaadil võtavad omavahel mõõtu nelja- kuni kuue-aastased ponid ja hobused, kes selgitavad omavahel erinevate vanuseklasside parimad takistussõidus. Tšempionaadi parimad pääsevad laupäeval ja pühapäeval peetavatesse finaalidesse.

Laupäeval leiab võistluste raames lisaks noorhobuste võistlusele aset ka Eesti Ratsaspordi Liidu suvise takistussõidu karikasarja finaal, kus selguvad suvehooaja parimad ratsanikud nii juunioride ja noorte vanuseklassides kui ka avatud klassis.

Pühapäeval kulmineerub võistlus traditsioonilise takistussõiduvõistlusega Luunja Karikas, mille takistuste kõrguseks on kuni 135 sentimeetrit.

Sündmusest osavõtt on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles