Vanemuise balletitrupi uustulnukad lõid laineid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Sadamateatri juures Emajõe kaldal õngitsejad said esmaspäeva õhtul uusi kaaslasi. Tavatute kalastajatena väntasid spinningurulli Vanemuise draamajuht Urmas Lennuk, dirigent Lauri Sirp, teatrijuht Paavo Nõgene ning balletitantsijad Matthew Jordan ja George Willé-Williams.

Kala nad ei saanud ükski, kuid tõmbasid kaldale hoopiski alanud hooaega ennustava asja: draamajuht eesti näidendi, dirigent trompeti sugulase korneti ja teatrijuht ametivahetust märkiva portfelli, milles oli Vanemuise värske ajakiri Ramp.

Tantsijad, kes on ühtlasi ansambli Läbi Linna liikmed, said jõevoogudest saagiks oma bändi tuliuue singli «Stand Up».

Mitu korda sõitis õngitsejatest mööda kaater lõbusa seltskonnaga. Nõnda tekkis kalastust häirivaid suuri laineid. Kui veesõiduk viimaks uhke kaarega randus, astusid kaldale Vanemuise balletijuht Mare Tommingas (pildil paremal) ja trupi uued tantsijad-baleriinid.

Uued tantsivad vanemuislased on Emma Price, Stephen Budd ja Joshua Woodhams Suurbritanniast, Svitlana Gordiievska Ukrainast, Stephanie Goldhahn Austraaliast, Yukako Horita Jaapanist ja Mushegh Aghajanyan Armeeniast ning teistest tunduvalt tumedama nahaga Brandon Bernard Alexander USAst. Viimane asub tööle solistina, teda saab näha juba 22. septembril esietenduvas džässilavastuses «Moonlight Express».

Vanemuise neljast tantsijast koosnev bänd Läbi Linna astub üles festivali «Draama» kavas 9. sep­­tembril Sadamateatris teatribändide festivalil. Sealsamas esineb tšellistide Lauri Sõõro ja Enno Lepnurme duo, kes andis esmaspäeva õhtul koos bändiga kalastusele järgnenud koosviibimisel väikese kontserdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles