Sõudeneiu võitis neli Eesti meistritiitlit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas kaheksapaadi naiskond on ootusärevuses, sest septembri lõpus peaks Tartusse jõudma nende uus paat, mis valmib Itaalia tehases. Eile käisid Margot Oinus (vasakult), Kätlin-Regiina Kirjanen, Margaret Koord, Keidi Kütt, Karoli Loot, Marliis Reinkort ja Liis Küünal ellingus Pärnu võistluse järel paate sõidukorda seadmas. Pildilt on puudu Barbara Paukson ja roolija Nele Mai Viin.
Võidukas kaheksapaadi naiskond on ootusärevuses, sest septembri lõpus peaks Tartusse jõudma nende uus paat, mis valmib Itaalia tehases. Eile käisid Margot Oinus (vasakult), Kätlin-Regiina Kirjanen, Margaret Koord, Keidi Kütt, Karoli Loot, Marliis Reinkort ja Liis Küünal ellingus Pärnu võistluse järel paate sõidukorda seadmas. Pildilt on puudu Barbara Paukson ja roolija Nele Mai Viin. Foto: Kristjan Teedema

Tartlanna Liis Küünal tõi läinud nädalavahetusel Pärnus peetud U23 ja noorte vanuseklassi Eesti meistrivõistlustelt neli kuldmedalit.

Peale võidukatesse nelja- ja kaheksapaati kuulumise oli ta kiireim ühepaadis ning kahepaadis koos klubikaaslase Marliis Reinkortiga.

«Tunne on hea ja päris ootamatu, sest ma ei ole varem Eesti meistrivõistlustelt kuldmedaleid võitnud,» rääkis õnnelik neljakordne meister Liis Küünal. Ta tunnistas, et eks need olid just need tulemused, mida kogu klubi temalt ootas, sest kogu hooaja vältel on ju selle nimel kõvasti tööd tehtud.

Kuigi ühepaadi võitu oli ta kaua oodanud, pakkus enam rõõmu hoopis edu kaheksapaadiga. «Jagatud rõõm on veel suurem kui üksi saadud kuld,» kinnitas ta.

Marliis Reinkort, kes jäi ühepaatide lõpuheitluses võitjale napilt alla, sõnas, et kui ta sõidu alguses eest ära sõudis, teadis ta kohe, et kui keegi ta kätte saab, siis on see just Küünal. «Lõpetasime sõbralikult koos ja ma olen tulemustega väga rahul,» lisas Reinkort, kes lisaks ühepaadi hõbemedalile on meister samuti kahe-, nelja- ja kaheksapaadi arvestuses.

Treener Reigo Pihlak rõõmustas nii neidude kui ka kogu klubi edu üle ning selgitas, et A-klassi ühepaadis just kaks nimetatud neiut duelli pidasidki, sest teised jäid juba tunduvalt kaugemale. «Spordis ei saa küll milleski kindel olla, kuid me ootasime seda võitu,» nentis ta.

Täiskasvanute klass ootab

Augustis osales Küünal Bulgaarias Plovdivis noorte meistrivõistlustel, kus jäi 27. kohale ehk eelviimaseks. Neiu sõnas, et võistlused on erinevad ning mõnel päeval lihtsalt ei ole õiget tunnet ja minekut. Treener Pihlak arvas, et kui Bulgaarias õnnestunuks Pärnu võiduaeg saada, siis olnuks koht kindlasti hulga parem.

Septembris peetavatel Tartu meistrivõistlustel stardib Küünal viimast korda noorteklassis. Järgmisel hooajal on ta juba täiskasvanute vanuserühmas. Mida oodata, sellele neiu veel mõelnud ei ole. «Kurb on, aga vähemalt lõppes noorteklass ilusti,» arvas Küünal ja avaldas lootust, et järgmine hooaeg tuleb samuti edukas. Neiu ei ole endale spordis suuri ja kaugeid eesmärke seadnud ja küsimus 2020. aasta suveolümpia kohta pani teda muigama.

Reinkort aga saab veel aasta noorteklassis tegusid teha. Suurem jõukatsumine ootab teda ja SAK Tartu sõudjat Kristel Tohu juba septembri lõpul, kui nad Eesti noortekoondise neljapaadiga on võistlustules Poolas Baltic Cupil. Lisaks tartlannadele on paadis pärnakas Andra-Laura Meeksa ja narvalane Polina Varshavskaja.

Kahvatumad medalid

Peale meistritiitlite tõid sportlased ülikoolilinna ka vähem kirkaid medaleid. Hõbemedalile sõudis end Kätlin-Regiina Kirjanen tüdrukute C-klassi ühepaadil ning ka kahepaadil koos Aule Mäemetsaga.

Pronksmedalid said kaela tüdrukute üksikaerulises neljapaadis sõudnud Karoli Loot, Margaret Koord, Keidi Kütt ja Margot Oinus ning poiste B-klassis ühesel tugevalt võistelnud Andres Nöps.

Teisel kohalikul sõudmisklubil SAK Tartu oli seekord tagasihoidlikum saak. Tüdrukute A-klassi neljapaadi võistkond Kristel Tohu, Mari-Ann Lepp, Marily Kool ja Annika Väljataga tuli hõbemedalile, kuid esikohta ei toonud keegi. Kolmanda koha said Karolina Juhani tüdrukute C-klassi ühepaadil, Alice Klaus ja Hanna Lotta Otstavel tüdrukute B-klassi kahepaadil ning Kristjan Pärn poiste C-klassi ühepaadil.

SAK Tartu treener ja tegevjuht Jaan Vaiksaar ütles, et kuigi alati võiks paremaid tulemusi tahta, on klubi oma noortega rahul. «Eks mõnel juhul võis vormiajastus veidi paigast ära olla, kuid peame ju arvestama, et noored ei ole veel professionaalid ning suvel on kõigil oma tegemisi ka,» selgitas ta.

Esikohtade ajad
• A-klassi ühepaat – Liis Küünal (TÜ ASK) 8.12,9.
• A-klassi kahepaat – Marliis Reinkort ja Liis Küünal (TÜ ASK) 7.43,1.
• Tüdrukute A-klassi paarisaeruline neljapaat – Barbara Paukson, Margaret Koord, Marliis Reinkort, Liis Küünal (TÜ ASK) 7.13,4.
• Tüdrukute kaheksapaat – Margot Oinus, Kätlin-Regiina Kirjanen, Margaret Koord, Keidi Kütt, Barbara Paukson, Karoli Loot, Marliis Reinkort, Liis Küünal, roolija Nele Mai Viin (TÜ ASK) 7.18,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles