Miks on Küüni tänava valguslahendus rikkis?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks ei põle Küüni tänaval Kaubahoovi sambaid märkivad lambid?

Vastab Tartu tänavavalgustuse peaspetsialist Sven Ilves:

Olen juba varem nõudnud ehitajalt, Sahkar TT-lt, nende kordategemist. Saadetakse viimane hoiatus, ja kui nad ei tee korda, võtame ise uue tegija ja pärast esitame arve. Juba eelmise aasta lõpus pidid kõik valgustid üles võtma.

Mis valgustitel häda on?

Täpselt ei tea, aga tootja ütles, et midagi ei ole päris see. Paigaldatud on need hästi, aga valgustid ei ole kõige paremad.

Millal need valgustid põlesid?

Ma arvan, et kevadel. Siis saatsin ka Sahkarile märgukirja, kui nägin, et enam ei põle. Neile kehtib veel garantii. Samamoodi saatsin garantiitööde vajalikkuse kohta märgukirja, kui Vabadussillal lambid ei põlenud. Umbes neljandik ei põlenud, ilmselt ei ole viga üksikutes lampides, vaid süsteemis.

Vastab Sahkar TT projektijuht Arvi Kasvandik:

Lambid tootis Volta, kes ei ole meie märgukirjadele konkreetset vastust andnud. Praeguseks on tööde järjekord selline, et käesoleval nädalal eemaldame defektsed valgustid ja saadame need Voltasse remonti. Oleme teinud enda alltöövõtjale ülesandeks kõrvaldada vead septembri alguseks.

Kui selleks ajaks korda ei saa, otsime ise uue firma ja teeme korda. Tahaks ikkagi, et pimedateks sügisõhtuteks saaks tuled põlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles