Ühikakohti Tartus napib, üürikortereid veel on

, tartu@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kevadel hõivasid Mari-Liis Leis ja Kertu Mets Haava tänaval 
kaua hüljatuna seisnud maja, mis kunagi kuulus riigivanem Jaan Tõnissonile. Kõpitsesid, korrastasid ja nüüd elab seal juba seitse noort. Linnavõimud sellisele teole takka ei kiida, aga takistusi ka ei tee.
Tänavu kevadel hõivasid Mari-Liis Leis ja Kertu Mets Haava tänaval kaua hüljatuna seisnud maja, mis kunagi kuulus riigivanem Jaan Tõnissonile. Kõpitsesid, korrastasid ja nüüd elab seal juba seitse noort. Linnavõimud sellisele teole takka ei kiida, aga takistusi ka ei tee. Foto: Sille Annuk

Selleks aastaks on ülikoolilinna magusamad elupaigad juba laiali jagatud, aga midagi ikka leiab. Ühed otsivad abi kinnisvarabüroost, teised kuulavad maad sõprade-tuttavate kaudu.

Tartu Üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango ütles renoveeritud ühiselamu kahekohalise toa ühe koha keskmiseks üüriarveks koos kommunaalkuluga 90 eurot kuus ning renoveerimata majades pool sellest.

Paraku on kõik kohad juba kas välja lubatud või lepingutega kaetud. Mõned üksikud lepingud on veel sõlmimata ning üksikud kohad võivad vabaneda.

Tegelikult on ka üürokorteri otsimiseks parim aeg juba möödas, see oli mais-juunis, nentis Marijana Habak Uus Maa kinnisvarabüroost. Sügise hakuks on pakkumisse jäänud pigem veidi ülehinnatud või muudel põhjustel vähem atraktiivsed elamised.

Habak ütles, et tudengite seas on jätkuvalt hinnatuimad ühe-kahetoalised keskküttega korterid. Tähtis on köögi, käimla ning duširuumi seisukord.

Kui need on heas korras, lähevad ühetoalised kesklinna-lähedased korterid ka 250 euroga kuus, lisaks kommunaalkulud kuni 100 eurot kuus.

275 euro eest saab Annelinna keskmise või heas seisukorras oleva kolmetoalise korteri, mille talvised kulud võivad ulatuda aga isegi 200 euroni..

Tagasihoidlikuma eelarvega tudengil on võimalik Tartus üürida ka kööktuba või väiksemat tuba korterist. Tube korteritest, kööktube ning kulunud viimistlusega väikeseid kortereid on võimalik üürida isegi hinnaga alates 50 eurot kuus.


Rohkem põnevaid vastsetele tudengitele mõeldud lugusid leiate Postimehe väljaandest «Tudengina Tartus», mis on tasuta saadaval Emajõelinna kõrgkoolide õppehoonetes!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles