Näitlejad teevad laval mida tahavad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Unt.
Katariina Unt. Foto: Siim Vahur

Tuleval nädalal algava teatrifestivali Draama programm on suures osas rangelt paigas. Siiski leidub programmis etteasteid, mille sisu ega vormi ei tea veel näitlejad isegi.

Korraldajate teatel on 3. septembril algava Eesti suurima teatrifestivali fookuses näitleja, kelle roll peaks avalduma hästi kõigis ligi neljakümnes programmi kantud etenduses.

Lisaks võib publik näha näitlejaid ka aktsioonides, mille sisu ja vormi veel keegi ei tea. Näitleja jääb lavale ilma ettekirjutatud draamatekstita, ilma lavastaja näpunäideteta. Jääb vaid näitleja Ise ja tema valikud.

Improviseerimine saab alguse juba festivali avapäeval botaanikaaia alpinaariumi suveaias, kus aktsiooni asuvad näitlejad Elisabet Reinsalu, Alo Kõrve ja Aivar Tommingas.

Ürituse teistel õhtutel astuvad üles ning teevad, mis tahavad Maarja Mitt, Katariina Unt, Viire Valdma, Tiina Tauraite, Nero Urke, Veiko Tubin, Tõnu Tepandi, Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Jörgen Liik, Henrik Kalmet, Sepo Seeman, Aarne Soro, Garmen Tabor ja Priit Strandberg.

Lähem info etenduste kohta asub www.draama.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles