Alustab akordionisari «Kammerakordion»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akordion.
Akordion. Foto: Urmas Luik

Akadeemilise akordioni kõrghariduse 10. aastapäeva täitumise puhul Eestis alustab kontserdisari «Kammerakordion». Sarja kontsertidel on akordion laval mitmesugustes instrumentaalkoosseisudes koos kõikvõimalike akadeemiliste pillidega.

Sarja avakontserdil kolmapäeval, 29. augustil kell 18 Tartu raekojas musitseerivad Külli Kudu akordionil ja Lande Lampe-Kits flöödil.

«Idee tuli sellest, et eksponeerida akordionit akadeemilise instrumendina. Mujal maailmas on see suhteliselt populaarne ja levinud – kirjutatakse spetsiaalselt teoseid akordionile ja flöödile –, aga Eestis on veel vähe tähelepanu saanud,» rääkis kontserdisarja idee autor ja korraldaja Külli Kudu.

Pika ea lootuses

Avakontserdil tuleb esitusele kolm originaalteost, mis on kirjutatud flöödile ja akordionile. Samuti Antonio Vivaldi flöödisonaat, mõned rootsi rahvaviisid, aga ka näiteks tangopalu.

Külli Kudu lubab, et kontserdisarjast ei saa üheööliblikat. «Minu lootus on, et see jääb ikka kestma siia Tartusse.»

Tulevikku vaadates loodab ta rahvusvahelisele koostööle, et tuua kodulinna esinema ka välismaa interpreete.

Samuti soovib ta kontsertidele kaasata esinema akordioniõpilasi.

Kuigi esimene kontsert toimub Tartu raekojas, loodab Külli Kudu, et edaspidi hakkab kontserdisari eri esinemispaigus rändama, ent jääb siiski ikka ja ainult Tartusse.

Erudeeritud interpreedid

Külli Kudu õpetab Tartu Heino Elleri nimelises muusikakoolis ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Tartu filiaalis akordionit. Ta on lõpetanud Elleri muusikakooli ning Soome Sibeliuse Akadeemia akordioni erialal.

Hiljem on Külli Kudu end täiendanud mitmete tunnustatud akordionistide kursustel välismaal.

Lande Lampe-Kits on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) ning täiendanud end mitmetel rahvusvahelistel kursustel. Ta on esinenud solistina Eestis, Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Itaalias ja Moldovas.

Pikka aega töötas Lande Lampe-Kits Vanemuise orkestris ning praegu õpetab Elleri muusikakoolis flööti.

Kontserdisarja «Kammerakordion» korraldatakse koostöös Elleri muusikakooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles