Tartu vaksalis avati esimene näitus

Katre Tatrik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasavatud Tartu vana vaksal kogub populaarsust ka näitusepinnana.
Taasavatud Tartu vana vaksal kogub populaarsust ka näitusepinnana. Foto: Sille Annuk

Laupäeval avati Tartu vaksalis esimene näitus. Sellega tähistatakse eestikeelse Vikipeedia 10. sünnipäeva ja 100 000 eestikeelse artikli künnise ületamist.

Välja on pandud mulluse üleeuroopalise kultuurimälestiste fotovõistluse «Wiki Loves Monuments» võidutööd Eestis ja Venemaal, mille autoriteks on Vikipeedia vabatahtlikud kaastöölised. Näitus jääb vaksalis avatuks septembri lõpuni.

«Me oleme algusest peale teatanud, et oleme avalikeks üritusteks avatud,» ütles Aare Käära, kelle firmale AK-Varad vaksali ooteruumid kuuluvad. Käära kinnitas, et selleks on nõusoleku andnud ka nende üürnik EVR Infra.

Kuna ruumidel on üürnik olemas ja tegemist on avaliku pinnaga, siis topeltüüri kelleltki ei võeta. Ka korraldatud üritused peavad seetõttu olema kõigile tasuta.

Seni on vaksalis toimunud kellamängukontsert. Nõusolek on juba antud noorte moeetenduseks järgmisel aastal.

«Praegu tuntakse vaksalis ürituste korraldamise vastu huvi veel põgusalt,» ütles Käära, kuid loodab, et iga sündmuse peale tekib huvilisi juurde.

«Ruumid on ilusad ja rongiliikluse pärast seal inimesi käib,» rääkis Käära, miks vaksal on avalikeks üritusteks hea koht. «Näitusekorraldajad ei pea seal eraldi nõksudega kedagi kohale meelitama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles