Tartu Üliõpilasküla piirab parkimist

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiselamu Tartus Narva 25.
Ühiselamu Tartus Narva 25. Foto: Margus Ansu.

Septembri algusest kehtib Narva mnt 25, 27 ja 89, Raatuse 22 ja Tiigi 14 üliõpilaselamu kõrval piirang, mis annab parkimisloa ainult üliõpilaselamus elavatele autoga üliõpilastele, vajaduse korral ka nende külalistele.

Tasuta parkimiskohti üliõpilaselamute juures kontrollitakse, sest paljudel ühiselamu elanikel on auto, kuid parklates napib ruumi.

Kuna üliõpilaselamud asuvad kesklinna vahetus läheduses, kipuvad sealsetele elanikele mõeldud tasuta parkimiskohti hõivama võõrad autojuhid, lisaks naabermajade elanikud.

Üürnikele tasuta

«Võõrad üliõpilaselamute parklates enam parkida ei saa, parkimisõigus on vaid meie majade elanikel,» täpsustas Tartu Üliõpilasküla haldusjuht Maarika Härma. Üliõpilasküla üürnikel on võimalus parkida kõikide ühiselamute juures.

Üürnikel on vaja anda oma auto registreerimisnumber üliõpilaselamu töötajale, kes registreerib parkimisloa ASi Ühisteenused süsteemis.
AS Ühisteenused kontrollib parkimisluba autonumbri järgi ning võõra numbriga autoomanikku ootab 30-eurone trahv.

Külaline tuleb registreerida

Peatse kooliaasta saabudes võib tekkida mure lapsevanematel ja sõpradel-tuttavatel, kes aitavad tudengil üliõpilaselamusse kolida või näiteks soovivad talle autoga külla tulla. Trahvist on siiski võimalik hoiduda. 

«Üürnik peab oma külalise parkimissoovist teada andma üliõpilaselamu töötajale,» kommenteeris Härma.

Ta lisas, et sel juhul tuleb anda majajuhatajale autonumber ja teave selle kohta, kui kaua soovitakse parkida. Sealt liigub info edasi ASi Ühisteenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles