Toetusevajajad saavad toiduabi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Punane Rist ning Tartu Puuetega Inimeste Koda alustavad toiduabi jagamist puuetega inimestele. Abi antakse alates 29. augustist ja järgnevatel tööpäeval kell 10-14, kuni kaupa jätkub.

Tartu linnavalitsuse teatel jagatakse toiduabi aadressil Rahu 8. Toiduabi saaja peab olema puudega tartlane. Inimesel peab olema määratud puude raskusaste.

Endiselt jätkub ka toiduabi jaotamine toimetulekutoetuse saajatele ning lasteaia- ja koolitoidutoetuse saajatele. Abi saab kuni 31. oktoobrini igal kolmapäeval kell 10-14 Tartu Toidupangas aadressil Ringtee 26.

Toidupangast abisaajate nimekirja on kantud nende tartlaste nimed, kes on saanud 2012. aasta jooksul toimetulekutoetust, lasteaia- ja koolitoidu toetust või linna täiendavat toetust laste toimetuleku tagamiseks. Nimekirja kantud inimestel on õigus abi taotleda üks kord.

Abivajaduse hindamisega tegelevad linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna piirkonnakeskuste sotsiaaltöötajad, kes vajadusel täiendavad nimekirju ning edastavad andmed abi jaotavale organisatsioonile. Sotsiaaltöötajatel on õigus lisada nimekirja inimesi, kellele toiduabi andmine on põhjendatud. Selleks tuleb eelnevalt oma abivajadusest sotsiaaltöötajatele teada anda.

Eesti Punase Risti vahendatava 32 tonni toiduabi jaotuskohad on 2012. aastal Tartu Toidupank (MTÜ Iseseisev Elu) ning Tartu Puuetega Inimeste Koda.

Puudust kannatavatele isikutele toiduainete tarnimine on Euroopa Liidu turukorraldusmeede, mille raames on vabatahtliku programmi kaudu võimalus jagada vähekindlustatud isikutele tasuta põllumajandustooteid või neist valmistatud töödeldud tooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles