Suudlevad tudengid jäävad mõneks päevaks vihma kätte

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Raekoja platsil asuv Suudlevate tudengite purskkaev on ajutiselt vihmavarjuta.
Tartus Raekoja platsil asuv Suudlevate tudengite purskkaev on ajutiselt vihmavarjuta. Foto: Kristjan Teedema

Tudengipaar suudleb Raekoja platsi purskkaevus nii ennastunustavalt, et ei märkagi vihmavarju puudumist. Tartlased panid sirmi puudumist aga tähele ja kohe ka küsiti: kas tegu on pikanäpumeeste kätetööga või on tudengid suveunest ärganud ja tembutavad jälle?

Rahu, kõik on kontrolli all, suudlevate tudengite vihmavari on remondis. «Ilu nõuab ohvreid, tudengid peavad nüüd natuke sirmita hakkama saama,» ütles suudlevate tudengite purskkaevu hooldava ISS Eesti ASi Tartu esinduse elektritööde juht Rein Zirk. «Vihmavarjule vett juhtivad torud olid nii katlakivi täis, et enam ei tulnud sealt tilkagi läbi.»

Umbes on vihmavarju all olevad peenikesed torud ja ka sirmi käepidemes olev jäme toru. Pea 14 aastat suudlejaid vihma eest kaitsva vihmavarju all olevaid peenikesi torusid on hooldusmehed ka varem puhastanud, käepideme toru lahustatakse katlakivist puhtaks esimest korda.

Torude puhastamiseks läheb esialgse hinnangu järgi oma nädal. «See töö ei käi kiiresti,» selgitas Rein Zirk.

Täna polnud suudlevatele tudengitele vihmavarju vajagi, sest ilm oli ilus. EMHI andmetel hakkab homme jälle sadama ja vihm peseb ilusat kuju puhtamaks mitu päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles