Kergejõustiklased tõid meistritiitleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Lamp.
Allar Lamp. Foto: jooksuportaal

Nädalavahetusel Tallinnas Kadrioru staadionil toimunud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustelt tõid medaleid mitmed Tartu klubisid esindavad sportlased. 11 kulla, 11 hõbeda ja kolme pronksiga oli edukaim Tartu Ülikooli Akadeemiline spordiklubi, kuid tublisid tulemusi tegid ka Tartu spordiseltsi Kalev ja Eesti Maaülikooli spordiklubi esindajad.

Kahekordseks Eesti meistriks tulid Allar Lamp ja Jekaterina Patjuk (mõlemad 3000 meetri takistusjooksus ja 5000 meetri jooksus) ning Grit Šadeiko 100 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes.

«Kontrollisin jooksu algusest lõpuni. Jooksu võitmiseks ei pidanud kõike välja panema, kuna ei ole väga palju võistelnud ja jõudu oli rohkem,» rääkis Lamp peale võitu takistusjooksus.

«Pärast sel suvel olnud kahte tiitlivõistlust on raske ennast kokku võtta, teravust ja särtsu väga pole, aga võit tuli!» rõõmustas Šadeiko pärast tõkkejooksu. Kaugushüppes plaanib ta veel võistelda ka tuleval laupäeval BIGBANK Kuldliiga etapil.

Šadeikole järgnesid tõkkejooksus Mari Klaup ja Anna Makarova, Patjukile 5000 meetris kaksikud Leila ja Liina Luik (kõik neli samuti TÜ ASK).

Meeste 400 meetris võtsid kaksikvõidu TÜ ASKi sportlased. Rasmus Mägi edestas teise koha omanikku Rivar Tippu veidi üle kahe sekundiga ning jooksis nii oma kõrvalalal Eesti kõigi aegade neljanda aja.

Meeste 800 meetris võtsid tartlased kolmikvõidu, kui Nikolai Vedehin (TÜ ASK) võttis võidu Keio Kitse (EMÜ SK) ja Rauno Laumetsa (Tartu SS Kalev) ees. Meeste 1500 meetris jäi Vedehin napilt alla Tiidrek Nurmele (samuti TÜ ASK). Kolmas oli Keio Kits.

Ühe meistritiitli tõid Tartusse veel TÜ ASKi esindajad Rauno Kirschbaum 110 meetri tõkkejooksus ja Maarja Kalev 100 meetris.

Hõbemedali pälvisid veel TÜ ASKi esindajad Kätlin Tõllasson kettaheites, Anna Makarova kolmikhüppes, Andra Mihkelson ja Lauri Savolainen 400 meetri tõkkejooksus, Anna Iljuštšenko kõrgushüppes ja Veiko Kriisk teivashüppes. Samuti 4.90 ületanud Aigar Kukk (Tartu SS Kalev) kasutas rohkem katseid ning jäi seega kolmandaks.

Ellina Anissimova sai teise koha vasaraheites, talle jägnes Ksenia Safonova (Tartu SS Kalev). EMÜ SK esindaja Virgo Adusoo oli teine 20 000 meetri käimises.

Kolmandale pjedestaaliastmele said veel astuda Külli Kallas 200 meetris (TÜ ASK), Rain Kask kaugushüppes ja  Sten Veelak kolmikhüppes (mõlemad EMÜ SK) ning Tiina Tikk teivashüppes (Tartu SS Kalev).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles