Vargad rüüstasid Jääaja muuseumi parve

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääaja keskuse parv.
Jääaja keskuse parv. Foto: Margus Ansu

Möödunud pikal nädalavahetusel käisid pikanäpumehed Saadjärvel kursseeriva Jääaja keskuse lõbusõiduparve kallal. Vargad lõhkusid voolikuid ja juhtmeid ning viisid kaasa paadimootori.

Tartu vallavanema Aivar Soobi sõnul asusid muuseumi koostööpartnerid juba uut mootorit otsima ning kui sobilik jõuallikas on poes saadaval, kruvitakse see ehk juba täna külge. Kui mootor tuleb tellida, läheb sellega kauem aega. «Ega me vahet ei saa sisse jätta,» märkis Soop. Parvesõidud Saadjärvel on üsna populaarsed.

Parve edasi tõuganud 30-hobujõuline mootor maksis 5900 eurot. Kui lisada juurde lõhkumisega tekitatud kahju, jääb taastamissumma 6000 ja 7000 euro vahele, hindas Soop.

Vallavanemal on palve, et kui keegi midagi mootori vargusest teab või selle leiab, annaks ta sellest teada ka Tartu vallavalitsusele. Samuti tasuks olla ettevaatlik ja oma tähelepanekutest teada anda, kui taoline mootor ilmub kusagil müügile. Varaste tabamise või mootori leidmiseni viiva info eest on välja pandud vaevatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles