Poolsada ujujat võistles Emajõe Karika nimel

Katre Tatrik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emajõe festivalil ujus täna, reedel poolsada võistlejat lodjakoja juurest vana turuhoone kõrval asuva paadisillani. Umbes 1600-meetrise distantsi läbinud sportlased ei lasknud end 17-kraadisest vee temperatuurist heidutada ja tundsid ujumisest rõõmu

Naistest teenis võidu N16 klassis võistelnud Liisa Lodi. Eesti meister Liisa Lodi hoidis pärast autasustamist käes oma kolmandat Emajõe Karikat ja tunnistas, et lootis esikohta juba enne starti.

Meestest esimeseks tulnud Pavel Narõskinil oli see aga esimene kord Emajõe Karika eest võidelda. «Avavees ujun ma tegelikult veel kehvasti,» rääkis Narõskin metalset karikat hoides.

Ta lisas, et ujus terve distantsi teiseks jäänud Andres Olviku kõrval ja otsustavaks sai finiš. «Mina puudutasin silda, Andres silla küljes olevat plaati,» selgitas Narõskin, kuidas võistluse otsustas tegelikult viimane puudutus. Tema sõnul jäi arusaamatuks, kuidas võistlejad finišeerima peavad. «Nii pika distantsi puhul on ühesekundiline vahe väga väike,» ütles Narõskin, kes lubas järgmisel aastal tiitlit kaitsma tulla.

Perekondlik üritus

Eriauhinna pälvis võistlustelt perekond Matto, kelle kolme põlvkonna esindajad on võistlusest kõigil kolmel aastal osa võtnud.

«Esimest aastat võitsin vanaisa,» rõõmustas kümneaastane Mihkel Matto. «Uskumatu,» oli 77aastane Vello Motto pojapoja üle uhke.

«Meile on tähtis, et poiss hästi ujuks, et ta ei jääks vette kukkudes hätta,» rääkis isa Jago Matto. Koos pojaga ujub ta iga päev poolteist kilomeetrit. Ka täna hommikul ujuti koos Anne kanali ühest otsast teise.

Kahe esindajaga oli väljas perekond Tootsi. «Meie peres on traditsioon nii, et ema võidab tütart,» muigas Külli Tootsi. «Ema on kogu aeg kiirem,» nõustus Küllist kaks minutit hiljem finišeerinud tütar Krete Tootsi.

Teiste seas ujus lodjakojast kesklinna ka spordiajakirjanik Malle Elvet. «Lõpus üritasin minu ees ujunud kahest noorest tüdrukust ikka mööda saada, aga neil oli jõudu rohkem,» jagas oma muljeid Malle Elvet. Sel talvel Jurmalas peetud Taliujumise Maailmameistrivõistlustelt oma vanuseklassi pronksmedali saavutanud Malle Elvet ütles, et Emajões oli eesmärgiks pikk distants lihtsalt rahulikult läbi ujuda.

Homme, laupäeval on kella 13st 15ni võimalus Tartu kesklinnas kaasa elada unikaalsele kahe silla sprindi ujumisvõistlusele.

Emajõe Karikas avaveeujumise üldarvestus

Mehed:
1. Pavel Narõskin 16.54
2. Andres Olvik 16.55
3. Henri Reinsalu 17.39

Naised:
1. Liisa Lodi 18.16
2. Julia Kurbat 18.52
3. Mari Miilpalu 20.01

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles