Kadetid sööstavad Tartus linnalahingusse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalahing öises Karlovas.
Linnalahing öises Karlovas. Foto: Kristjan Teedema

Reede, 17. augusti hilisõhtul harjutavad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrgema sõjakooli kadetid Tartus Karlova linnaosas linnalahingut.

Õppus algab reede õhtul kell 22 ja lõpeb öösel kell 1, teatas kaitseväe peastaap. Kadetid harjutavad liikumisviise hoonestatud alal Karlova linnaosa üldkasutataval alal, mis piirneb Võru, Tehase ja Kalevi tänavatega.

Õppuse läbiviija taktikaõpetaja leitnant Ragnar Ventseli sõnul on harjutuse eesmärgiks anda kadettidele linnapatrulli planeerimise ja läbiviimise kogemus rühmasuuruse üksuse tasemel. «Peale elevuse tekitamise ei tohiks harjutus kuidagi linnakodanike tavarutiini segada, sest liigume mööda avalikke teid ja parke ning ei kasuta imitatsioonivahendeid,» ütles leitnant Ventsel.

Lahingvarustuses sõjakooli teise õppeaasta kadetid liiguvad Tartu tänavatel seitsme- kuni kümneliikmelistes gruppides ning neile teevad vastutegevust kollaste lintidega märgistatud erariietes kaitseväelased.

Harjutusest võtab osa üle 40 kaitseväelase, kellel on kaasas laskemoonata relvad. Öist linnalahingu harjutust korraldab kõrgem sõjakool Tartus kolmandat korda.

Varasemalt on sõjaväelised õppused Tartus toonud kaasa väga rahuliku öö politseile. Mulluse õppuse ajal ja kogu hilisema öö vältel ei pandud Karlova linnajaos toime ainsatki korrarikkumist. Politsei juhtimiskeskus sai üksnes mõned kõned selle kohta, et automaatidega relvastatud inimesed luuravad tänavail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles