Seina tekkinud pragu peatas riigigümnaasiumi vundamenditööd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase Jõgeva riigigümnaasiumi hoone.
Tulevase Jõgeva riigigümnaasiumi hoone. Foto: Jõgeva linnavalitsus

Augusti alguses peatas Jõgeval Aia tänaval vana koolimaja uueks riigigümnaasiumiks ümber ehitav TREV-2 Ehituse OÜ tööd objektil, sest vundamenditööde käigus muutus varisemisohtlikuks kolmekorruselise maja idapoolne sein.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul informeeris ehitaja neid tööde peatamisest 3. augustil seoses varinguohu tekkega. Päev varem vundamendi tugevdustööde käigus vana vundamenti lahti kaevates tekkisid hoone seina läbivad praod.

Ehitaja evakueeris majas viibinud inimesed ning piiras varinguohu ala. Tekkinud olukorra hindamiseks telliti põhjalik ekspertiis, mis selgitab välja vahejuhtumi põhjused ja pakub välja edasise tegevuskava. Hoone mitteavariilistes osades jätkab ehitaja töödega graafikujärgselt.

Eeldatavasti valmib ekspertiis tuleval nädalal ning siis saab selgeks, kas koolimaja valmib tähtajaks 2013. aasta suve lõpuks või on tarvis teha mahukaid lisatöid.

Enne vundamenditöödega jätkamist tuleb hoone otsasein arvatavalt tugevdada terastõmbidega ning tekkinud praod täita. Idnurme kinnitusel on eksperdid lahenduse sisuliselt juba leidnud.

Ametliku nimega Jõgevamaa gümnaasiumi hoone rekonstrueerimistööde leping sõlmiti tänavu 23. mail riigihankel soodsaima pakkumise teinud ettevõtetega TREV-2 Ehituse OÜ ja Teede REV-2 summas 2 779 382,74 eurot pluss käibemaks. Kokku laekus riigihankele kolm pakkumist. Ehitus algas juulis.

Õppetöö peaks uuendatud hoones algama 1. septembril 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles