Linnasodimine käib lainetena

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kaarsillale ilmus Kristen Michailit pilav grafiti.
Tartu Kaarsillale ilmus Kristen Michailit pilav grafiti. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnapuhastusteenistuse peaspetsialist Mart Lukason on pannud tähele, et grafiti ilmub majaseintele ja teistele objektidele teatava perioodilisusega. Mõnikord paistab, et värvipottidega inimesed ründavad mõnd kindlat objekti pea igal ööl. Seejärel saabub taas rahu, mis võib kesta mitu kuud.

Aasta tagasi oli seinasodijatega tõsises hädas Tartu kaubamaja. Värvi määriti peamiselt maja Riia tänava poolsele müüritisele bussipeatuste juures. Sodimine lõppes kui üks «tänavakunstnik» tabati ning ta pidi oma «taiese» eemaldamise seinalt kinni maksma, kirjeldas Lukason.

Nüüd paistab vähemasti linlastele, et sihikule on võetud Kaarsild. Väiksemaid mustreid on sinna viimastel nädalatel ilmunud mitu. Viimastel öödel on aga ette võetud tõsisem töö ning maalitud sillapostile valitseva justiitsministri nägu koos kaaskirjaga «LET'S JOKK».

Sirgelduste tekkimist Kaarsillale uurib ka politsei kahe sinna suunatud valvekaamera salvestiste abil.

Linnaametniku sõnul võib teatavat perioodilisust täheldada ka teist liiki huligaanitsemistes. Näiteks kiputakse rammu katsuma klaasist bussiootepaviljonide kallal. Kui vahepeal ei lõhuta mitu kuud ühtegi paviljoni klaasi, siis ühel hetkel satub rünnaku alla kolm-neli paviljoni ühe öö jook

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles