Tartu Teerajajate allee loojad ootavad uusi kandidaate

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasku kõrval lookleb Tartu Teerajajate allee.
Tasku kõrval lookleb Tartu Teerajajate allee. Foto: Kristjan Teedema

Tasku kaubanduskeskus Tartu kesklinnas ootab linlastelt taas ettepanekuid, kes on see väärikas tartlane, kelle jäljed võiksid täiendada Tartu teerajajate alleed. Ühtlasi tahab keskus muuta mälestusmärgi senisest atraktiivsemaks.

Sel aastal lisandub jälgederitta kaks uut teerajajat, ütles Tasku keskuse turundusjuht Kristel Tannik. Ühe inimese valib esitatud kandidaatide seast välja žürii, teine selgub rahvahääletuse teel.

Lisaks tahab Tasku keskus tuua Teerajajate allee senisest paremini esile. Nii tuleb jalajälgede juurde senise halli kiviparketi asemel punane. Samuti paigaldatakse LED-valgustus, et kuni Plaskuni moodustuks omalaadne punane vaip, kirjeldas Tannik.

Varasematel konkurssidel on linlased esitanud Teerajajate alleele kandidaate poolesaja ringis. Nüüd on ettepanekute tegemine taas käima läinud ning seda saab teha nii Tasku veebilehel kui ka kohapeal infoletis vastavat vormi täites. Kandidaate saab esitada kuni 31. augustini.

Tartu Teerajajate allee eesmärk on tunnustada Tartu linnaga seotud inimesi, kes on andnud oma töö või teoga märkimisväärse panuse Emajõelinna arengusse.

Allee esimesed sammud kuuluvad Tartu vaimule. Samuti on sinna talletatud näitleja Herta Elviste, geeniteadlase Andres Metspalu, näitleja Hannes Kaljujärve, jalgrattur Jaan Kirsipuu, arst Andrei Sõritsa, ajaloolase Hillar Palametsa ning mullu detsembris lahkunud Ahhaa keskuse looja Tiiu Silla jalajäljed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles