Politsei tabas Tartus juveelipoest varastanud välismaalased Jõgevamaalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldehted. Illustreeriv foto.
Kuldehted. Illustreeriv foto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Esmaspäeval ühest Tartu juveelikauplusest kaks hinnalist kuldketti varastanud mehed peeti samal päeval kinni Tallinna-Tartu maanteel Põltsamaa lähistelt.

Lõuna prefektuuri teatel sisenesid kaks tõmmut võõramaalast 6. augustil Lõunakeskuse juveelikauplusesse ning uurisid erinevaid hinnalisi ehteid. Pärast meeste lahkumist möödus umbes 20 minuti kui müüja avastas, et kaduma on läinud kaks kuldketti väärtusega 4305 eurot.

Müüja teatas juhtunust politseile ning sündmuskohale saabunud patrullile näidati turvalintidelt varguse toime pannud isikuid. Samu inimesi olid patrullpolitseinikud eelnevalt märganud hõbedast värvi mahtuniversaalis, kui nad kaupluse parklasse jõudsid.

Sõiduki tundemärgid ning info, et masinal on kollane numbriplaat ja juhikoht paremal pool, edastati kõikidele Lõuna-Eesti patrullidele.

Jõgevamaal Põltsamaa lähistel Tallinna-Tartu maanteel silmas piirkonnapolitseinik hõbedast värvi autot, mille juhikoht asus paremal pool ning ta pidas sõiduki kontrollimiseks kinni.

Masinas istus kolm Rumeenia kodanikku (s. 1984, 1989, 1994). Kuuldes, et politseil on korraldus nende sõiduk läbi otsida, loovutasid mehed varastatud kuldketid vabatahtlikult. Isikud peeti kinni ning nad toodi Tartusse ülekuulamisele.

Isikute kahtlustatavatena kinnipidamine asendati 1300-eurose maksega riigituludesse, millest kummalgi täiskasvanul tuli tasuda 500 ja alaealisel 300 eurot. Ühtlasi kehtestati kahele täisealisele mehele riiki sissesõidu keeld viieks aastaks ning kohustati kõiki Eestist lahkuma.

Eile viis politsei rumeenlased riigipiirile, kus neil oli vastas Läti politsei. Isikud anti naaberriigi kolleegidele üle, kuna Läti politseil on alust kontrollida nende meeste seotust sarnaste kuritegudega ka lõunanaabrite juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles