Ökofestival õpetab säästumaju ehitama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval nädalal Põlvamaal peetaval Ökofestivalil näeb Eesti esimest passiiveramut. Laiemalt tulebki seekordsel üritusel jutuks hoonete energiasääst.

Korraldajate teatel peetakse festivali tänavu 16. - 20. augustil. Selle üks tähtsamaid üritusi on seminar «Rohelise energia maja» 16. augustil Põlvas, mis tutvustab, millised uued tehnoloogilised võtted aitavad majaomanikel energiat säästa, mis peitub passiivmaja, nullenergia-maja või madalenergia-maja mõistete taga ning kuidas Eestis energiatõhususe nõudeid rakendatakse.

Seminari raames külastatakse Põlvasse ehitatavat passiivmaja, millest saab teadaolevalt Eesti esimene passiivmaja sertifikaadiga eramu. Eramu tellija ja omaniku Kuldar Leisi sõnul on Põlvamaal elamine temas tänapäevast rohelist mõtteviisi kasvatanud ja nii tundus energiatõhusa kodu rajamine ainuõige tee.

«Inimene veedab enamuse oma elust kodus ja see võiks olla kõige mõnusam koht olemiseks,» lisas ta.

Austria arhitektuuribüroo Reinberg projekteeritud maja külastades saab ülevaate nii passiivmajale esitatavatest nõuetest kui ka hoones kasutatavatest tehnoloogilistest lahendustest - näiteks päikese- ja PV-paneelidest.

Rohkem infot ja registreerimine seminarile on avatud aadressil www.ecofest.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles