Õpetajailt oodatakse elulugude jäädvustusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil käsikiri Eesti Kirjandusmuuseumis. Illustreeriv foto.
Pildil käsikiri Eesti Kirjandusmuuseumis. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

«Nõukogude ajaga võrreldes on muidugi see hea, et praegu pole ideoloogilist survet, aine käsitlemisel on vabadus, loominguvõimalus palju suurem. Aga inspektorid on enamuses samasugused piiratud mõtlemisvõimega inimesed nagu ENSV ajalgi.»

Nii kirjutab oma eluloolistes mälestustes õpetaja, kes on sündinud 1953. aastal. Tema nime jätab ühendust Eesti Elulood esindav Rutt Hinrikus asjaosaliste teada. Avameelse tsitaadi saatis ta seepärast, et vihjata: õpetajatele annab osavõtt elulugude kirjapanekust ja saatmisest hea võimaluse näidata, nagu asjad tegelikult on ja nagu peaksid olema.

Ühendus Eesti Elulood ja Eesti Kirjandusmuuseum ootavad õpetajate eluloolisi mälestusi 1. septembrini (ja hiljemgi) aadressil Vanemuise 42, Tartu või elektrooniliselt kirmus@kirmus.ee. Paremaid kirjutajaid ootavad auhinnad ja/või avaldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles