Rulluisumaratoni lastesõidud peetakse nii Tartus kui Jõgeval

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rulluisumaratoni lastele mõeldud Minimaraton.
Tartu rulluisumaratoni lastele mõeldud Minimaraton. Foto: Kaimo Puniste / www.kmzphoto.eu

Kuuendat aastat peetav Tartu rulluisumaraton haarab esmakordselt kaks linna - Tartu ja Jõgeva. Mõlemas linnas peetakse maha ka lastesõidud, mis on osalejatele tasuta.

Laupäeval, 11. augustil algavad lastesõidud Tartus Aruküla teel Salvesti logistikakeskuse juures kell 14 rulluisukooliga. Lapsed saavad treener Tõnis Tali käe all harjutada pidurdamist, pööramist ja muid vajalikke oskusi, vahendas klubi Tartu Maraton.

Kell 16 algab 500 m pikkune TILLUsõit eelkooliealistele lastele. Suuremad lapsed pääsevad 3km pikkuse MINImaratoni starti kell 16.30.

Kui laupäevasest rulluisusõidust veel väheks jääb, saavad lapsed sõita ka Jõgeva lastesõitudel pühapäeval, 12. augustil algusega kell 10. Distantsideks on 500 m ja 1,4 km.

Iga väikest rulluisutajat ootavad finišis medal ja diplom ning auhind. Korraldavad soovitavad lapsed sõidule kirja panna veebilehel www.tartumaraton.ee.

Vanematele panevad korraldajad südamele turvareeglite jälgimist. Nimelt on kohustuslik kiiver ning ilma selleta võistlusrajale ei lubata. Ka lapsi rajal rulluiskudel saatvad vanemad peavad kiivrit kandma.

Ohutuse huvides tuleks võimalusel kasutada ka küünarnuki-, põlve- ja käekaitsmeid või kindaid. Kukkumiste vältimiseks lubatakse võistluskoridori üks lapsevanem lapse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles