Hõivatud majas jagatakse tasuta kraami

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba pood algab juba maja eest tänavalt.
Vaba pood algab juba maja eest tänavalt. Foto: Sille Annuk

Skvotterid, kes hõivasid Haava tänavas Jaan Tõnissoni pärijatele kuuluva maja, peavad seal esimesel korrusel Vaba poodi, mis töötab põhimõttel «too, mida saad, ja vii, mida vajad». Nii liiguvad asjad inimeselt inimesele ilma rahata.

Hõivajad tunnistavad, et niisugune kontseptsioon võib olla mõnikord küll raskesti hoomatav, ent poepidajatele on see väga mugav. Kõige parem on sellise koha puhul seal toimetavate Mari-Liis Leisi ja Kertu Metsa sõnul, et nad ei pea kunagi muretsema varaste pärast. «Võtke, kõik on tasuta,» naersid tüdrukud.

Eelmisel pühapäeval tõi üks naine Vabasse poodi hunniku jalanõusid. Prügikasti kõrvale ei raatsinud ta neid jätta, sest siis ei tea, kas keegi, kellel neid vaja, kingad ka üles leiab.  

Hiljuti tulekahjus kodu kaotanud mees leidis sealt aga riideid ja toidunõusid. Juhuslikult mööda jalutanud noormehed said endale tänava ääres rippunud pintsaku.  

Vaba pood on populaarne ka koolide raamatukoguhoidjate seas, nemad leiavad sealt lastele puudu olevat kohustuslikku kirjandust.

Vaba pood on lahti igal pühapäeval kell 12–18 Anna Haava 7a. Kella kolme paiku jagatakse seal tasuta lõkke peal keedetud suppi.  

Septembri lõpus läheb pood talvepuhkusele ning suurem jagu kogunenud asju ja riideesemeid plaanitakse jagada turvakodudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles