Facio jäi taas ehituse tähtajaga kimpu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio
Facio Foto: Mihkel Maripuu

Tartu linnavalitsus pikendas taas kutsehariduskeskuse autoerialade õppetöökoja ehituse tähtaega. Kuigi töökoda pidi valmima aprilli lõpus, ei saanud ehitusfirma Facio seda valmis ka juuli lõpuks.

Eilsel istungil vastas linnavalitsus ehitaja taotlusele uue tähtaja seadmisega, mis on nüüd 24. august, kuid senine asjade kulg on teinud vähemalt abilinnapea Argo Annuki ettevaatlikuks. Mahajäämus on neli nädalat, tegemata tööde nimekirjas on näiteks valgustite ja ventilatsioonisüsteemi paigaldamine. Üldehitustööd on valmis.

«Praegu on küll hirm, et äkki see tähtaeg ei ole reaalne, aga loodame, et nad võtavad ennast kokku,» ütles Argo Annuk.

Tartu kutsehariduskeskuse Põllu 11 autoõppetöökodade ehitamise hanke võitis mullu kevadel Elinord Ehituse ja Facio Ehituse ühispakkumine. Seejuures, nagu teada, on Elinord Facio grupi uus nimi.

Tähtaeg oli aprillis

Lepingu maht oli ligi 3,75 miljonit eurot ja tähtaeg tänavu 23. aprill.

Mullu detsembris taotles ehitaja uueks tähtajaks 30. juulit ja linn nõustus sellega. Ehitaja põhjendas viivitust raudbetoonelementide tarne viivitusega ja oskustööjõu leidmise raskusega.
25. juulil esitas ehitaja uue ettepaneku tähtaja pikendamiseks 24. augustini.

Viivituse põhjustena nimetab Elinord Ehituse juhatuse liige Toomas Kaaret linnale saadetud kirjas materjalide tarnekindluse puudumist ja sellest tingitud viivitusi, samuti põhiprojekti täpsustumist ehituse käigus ja siseseinte viimistluse parandamist, täpsemalt värvimist.

Linn aga väitis, et seinte värviga katmine on tingitud betoonelementide pinnaviimistluse ebapiisavast kvaliteedist, mis ei võimaldanud saavutada esteetilist lõpptulemust varem kavandatud tolmutõket kasutades.

Uut viivitust linn ära ei oota

Linnapea Urmas Kruuse ütles, et praegu on objekti hinnast veel 15 protsenti välja maksmata ja kui peaks tekkima uus viivitus, ei jää linnal muud üle kui leping üles öelda ning korraldada uus hange.

Linnavalitsus juhtis ka tähelepanu, et lepingu tähtaja pikendamisest tingitud kulud, näiteks omanikujärelevalve kulu, peetakse kinni ehitajale makstavast tasust.

Kutsehariduskeskuse õppetöökodade rajamist rahastavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles