Emajõelinnas mürtsub puhkpilliorkestreid kodunt ja kaugemalt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu raeplatsile kerkis eile lava ning selle ette vihma korral peavarju pakkuv kerge katusepind. Silma hakkas rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» logo, kus on kujutatud embavat paari – vaskne puhkpill kallistamas rivitrummi. Nagu tartlased ja nende külalised said eile õhtul ise kuulda, hakkasidki pillid mürtsuma. Suur muusikapidu tuli kuulajate ette kaheksandat korda.

Esimesed esinejad olid eile õhtul puhkpilliorkester Tartu koos oma tantsutüdrukutega, Tartu rivitrummide ansambel, Närpes Skolmusikkår Soomest ja Youth Wind Band Tótkomlós Ungarist. Festivali esimesed helid kõlasid aga juba 1. augusti õhtupoolikul.

Puhkpilliorkestri Tartu esindus eesotsas peadirigendi ja festivali eestvedaja Margus Kasemaaga käis Raadi kalmistul (pildil), et meenutada teenekaid tartlastest puhkpilliorkestrite juhte ja muusikuid.

Puhkpillimuusikat jätkub kesklinna tänaseks, laupäevaks ja pühapäevaks. Kodumaiste kõrval esineb Soome, Läti, Suurbritannia ja Ungari puhkpilliorkestreid. Täna ja pühapäeval tasub minna raeplatsile ning laupäeval ka kaubamaja juurde, kus lisaks muusikale on muud kuulamist-vaatamist ja tegevusvõimalusi (vanatehnikaklubi Levatek, batuut, näitus, pillide müük ja tutvustamine).

Festivali peaesinejaks nimetatud Roberts Bakery Band Suurbritanniast eesotsas dirigent Colin Cransoniga esineb raeplatsi laval kavakohaselt täna kell 20–20.40, laupäeval kell 16.30–17 ja kell 20.15–20.55 ning pühapäeval vahetult enne festivali galakontserti ehk kell 13.45–14.15.

Nii nagu eelmistelgi kordadel, pakub festival «Mürtsub pill» muusika kuulamise (muide, lahkelt on lubatud tantsida ja kaasa laulda) ning esitamise rõõmule lisaks võimalust õppida. Eile käis noorte muusikute koolitus Arsise kellade kooli ruumes Tähe tänavas ning täna ja homme võtab neid vastu Miina Härma gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles