Suveteater tõmbas mängu metafüüsilised jõud

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kalju Komissarov tegutseb Tartu suveteatrinduses teist suve järjest. Hansahoovi teatris valmis mullu tema käe all Aapo Ilvese jantlik «Pulmatrall». Täna õhtul esietendab Emajõe Suveteater Athena keskuses Komissarovi lavastatuna «Viimase Dracula», mille on kirjutanud Mart Kivastik.
Mille poolest erinevad need kaks lavastust?

«Need on pehmelt öeldes erinevad maailmakäsitlused,» ütles lavastaja. «Möödunud suve lugu oli võrdlemisi lihtne, kohati otse elus kohatav ja nähtav, siin on natuke keerulisem maailm. Kas või juba selle pärast, et tegemist on Draculaga ja mängus on metafüüsilisemad jõud.»

Laval on hetkiti õudusfilmilikku tegevust ja samalaadset Peeter Konovalovi loodud muusikalist ning Silver Vahtre ja kostüümikunstnik Krista Tooli kunstilist kujundust. Peaosas on Andres Lepik (professor Dra, pildil vasakul), mängivad ka Jaanika Tammaru (Hanna Liisa, keskel) ja Karl Edgar Tammi (Silver, paremal) ning Aarne Soro, Margus Jaanovits, Marko Mäesaar ja Marika Palm.

«Viimase Dracula» viimane, üheksas etendus on 25. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles