Tõrvas tuleb triatlon

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil triatleet ja triatlonivõistluse korraldaja Ain-Alar Juhanson.
Pildil triatleet ja triatlonivõistluse korraldaja Ain-Alar Juhanson. Foto: Sille Annuk

Hiljuti Tartu esimese linnatriatloni korraldanud Ain-Alar Juhanson tahab triatlonipisikut süstida terves Lõuna-Eestis. Nii on triatloniüritus tulemas ka Tõrvas.

Mehedliikuma.ee teatel saab Tõrva triatlon alguse 17. augusti õhtul, kus Tõrva gümnaasiumi parkmetsas ja Vanamõisa järves peetakse kõikidele spordisõpradele mõeldud maastikujalgratta ja ujumisalane ühistreening triatleedi Ain-Alar Juhansoni ja maastikujalgratturi Allan Orase eestvedamisel.

18. augusti keskpäeval algab sealsamas triatlon juunioritele vanuses 8-14 eluaastat ning kell 13.30 on starti oodatud harrastajad ja võistkonnad.

Juunioritel tuleb läbida 150 m ujudes, 2 km maastikujalgrattaga sõites ja 1 km jookstes; harrastajatel ja võistkondadel tuleb ujuda 300 m, seejärel sõita rattaga 6 km ja lõpetuseks joosta 2 km.

Triatleet Ain-Alar Juhansoni sõnul on ürituse peamiseks eesmärgiks propageerida triatlonit kui atraktiivset spordiala, mistõttu on kõik üritused osalustasuta. «Tavaliselt toimuvad triatloni ratta- ja jooksudistantsid kõvakattega teel, kuid Tõrvas proovime, kuidas triatlonidistantse maastikul läbida,» selgitas Juhanson Tõrva triatloni eripärasid.  

Lisainfo ürituste kohta on leitav aadressilt www.trismile.ee.

Veidi varem, 14. augustil kell 18 tuleb triatlon aga Alatskivil. Korraldajate kinnitusel sel päeval küll ei võistelda, kuid treenerite käe all saab proovida ujumist, rattasõitu ja jooksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles