Suvepilt: rõõm tantsust ja suveilmast

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Lehvivad seelikud ja jalga tatsuma panevad muusikahelid täitsid reedel suvisel tantsuõhtul Antoniuse gildi õue. Esimest oli küll veel pisut vähem kui teist, sest tantsukultuur on õhtu korraldaja ja tantsuõpetaja Eva Kouhia sõnul Eestis alles üsna kehvas seisus.

Piisavalt palju oli aga neid, kes keerutasid jalga valsi, fokstroti ja samba saatel ning õppisid vaheaegadel veel näiteks padespanni tantsima.

«Siia tulevad inimesed, kes tahavad panna selga viisakad riided, jalga tantsukingad ja võtta õhtul klaasi veini või tassi kohvi,» kirjeldas Kouhia.

Sügisest võiks korraldada tantsuõhtuid iga kuu, kui Kouhial õnnestub saada projektiraha või linnalt toetust.

Ideaalseid ruume on niisuguse ürituse jaoks vähe. Kõige meelsamini läheks tantsuõpetaja tagasi Ateena keskusesse, kus oli esimene suvine tantsuõhtu. Seal on sobiv hea põrandaga saal, lava ansamblile ja ka kohvik.

Kouhia sõnul tuleb aga oodata, kuni keskus saab juhtkonnavahetusega ühele poole, et alustada läbirääkimistega.

Teiseks võimaluseks võiks olla Dorpati keskus, sest traditsioonilist kultuurimaja, kus oleks piisavalt ruumi ja mis sobiks selliseks ürituseks, Tartus Kouhia kurvastuseks ei ole.

Enne sügise tulekut on jäänud aga veel üks suvine tantsuõhtu vabas õhus Antoniuse gildi õuel, augustikuu viimasel reede õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles