Eile Emajõe ääres kadunuks jäänud mees leiti uppununa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõest leiti esmaspäeva pärastlõunal uppunu. Surnukeha toodi veest välja ülikooli sõudeklubi paadisilla juurest.
Emajõest leiti esmaspäeva pärastlõunal uppunu. Surnukeha toodi veest välja ülikooli sõudeklubi paadisilla juurest. Foto: Risto Mets

Eile varahommikul Emajõkke ujuma läinud kahest mehest ei tulnud üks enam kaldale tagasi. Täna pärastlõunal leidsid kaaslase kutsutud tuukrid mehe surnukeha jõest.

Teine mees märkas küll sõbra kadumist, kuid esialgu tuli ta lihtsalt jõest välja ning läks oma teed.

Paadisillale jäetud riided ning isiklikud asjad panid möödujaid mõtlema, et juhtunud võib olla midagi tõsist, kuna pikaks ajaks keegi oma vara maha ei jätaks. Juhtunust anti teada ka politseile. Peagi sai selgeks, et kadunu otsingutel tuleb suunata pilgud Emajõele.

Uppunu toodi veest välja täna kella 13.15 paiku Ranna teel asuva ülikooli sõudebaasi paadisilla juurest. Lõuna prefektuuri kinnitusel oli paadisilla juurest leitud mees 26-aastane tartlane.

Sündmused said alguse 29. juuli varahommikul, kui esialgsetel andmetel läksid alkoholi tarvitanud mehed ujuma ning üks neist jäi selle käigus kadunuks, märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Sõbra kadumisest politseid ei teavitatud ning võimalikust uppujast said korrakaitsjad info alles kella 16.30 paiku. Siis teatati, et Emajõe paadisillalt on leitud mehe riided ühes isiklike esemetega.

Esemete omanikuga ei õnnestunud politseil ühendust saada.

Politseipatrullid kontrollisid jõekaldaid, kuid kadunud isikut ei leitud. Täna hommikul saatsid kadunud mehe lähedased jõevette tuukrid ning mehe surnukeha leiti kella 13 ajal paadisilla juurest üles.

Surma põhjus selgitatakse kohtuarstliku ekspertiisi käigus. Vägivalla tundemärgid surnukehal puudusid.

Möödunud nädalavahetusel uppus Eestis neli inimest. Kokku on tänavu veesurma läbi elu kaotanud 29 inimest.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et praeguste palavate ilmadega järgiksid inimesed veekogude ääres kõiki ettevaatusabinõusid ja ohutusnõudeid.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles