Üliõpilasnäitlejad valmistuvad teletorni kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tartu Üliõpilasteatri (TÜT) suvekoolis Valgamaal Riigimetsa Majandamise Keskuse metsamajas Soontagal sai kolme päeva jooksul paarkümmend noort harrastusnäitlejat uusi teadmisi ja kogemusi. Kõne ja häälega õpetas improviseerima Aita Vaher, kehavalitsemisoskusi harjutati Aleksander Eelmaa käe all.

TÜTi juhatuse liikme ja suvekooli direktori Sven Pauluse teatel oli noortel võimalik ka õpetajatega individuaalselt konsulteerida ning kuulata teatriilma tipptegijate lugusid elust ja näitlemisest.

Augusti alguses naasevad tudengitest näitlejad proovisaali, et ette valmistada lavastus, mis tuleb vaatajate ette 20. augustil Tallinna teletornis.

Osalusteatri vormi kätketud tulevane lavateos käsitleb lavastaja Enor Niinemäe sõnul pöördelisi sündmusi teletorni juures 20. augustil 1991.

Lavastuse tegelased Vigri, Vana Toomas, Tallinna Kilu, Ajalooline Tõde jt asuvad teletorni vabastama Nõukogude vägede käest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles