Saadjärv kattub nädalalõpul purjekatega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjetamisvõistlused Saadjärvel.
Purjetamisvõistlused Saadjärvel. Foto: Ove Maidla

Algav nädalavahetus toob Saadjärvele hulga purjelaudu ja purjekaid, sest 28. - 29. juulini peetakse korraga maha mitu võistlust. Toimub purjelaua harrastajate sarja Bacardi Fun II etapp, Saadjärve Regatt kõikidele klassidele ning Kolme Järve Regati Saadjärve etapp. 

Laupäeval, 28. juulil peetakse kõikidele võistlejatele maratonsõit Tartu Kalevi jahtklubist Tabiverre ning tagasi. Päev hiljem märgitakse aga veele nii purjelaudadele kui purjealustele mõeldud poidega tähistatud võistlusrada. Laupäeval saab lisaks purjetamisele ja purjelauasõidule veeta jahtklubis mõnusa suvise päeva rannavollet mängides ja kanuurallil, teatasid korraldajad. Üritus kestab läbi öö.

Korraldusmeeskond usub, et Saadjärve heitlikud olud on parajaks proovikiviks kõigile. Siseveekogud paistavad silma oma teravama laine poolest.

Saadjärvele lähevad nädalavahetusel purjelauad, treilerjahid, katamaraanid, Optimist-, Lutš ja 470- klassi purjepaadid. Kokku on oodata järvele enam kui 70 purjetajat.

Kui Saadjärve Regatti peetakse juba seitsmendat aastat, siis Kolme Järve Regati näol on tegemist Tartu Kalevi Jahtklubi ja Peipsi Jahtklubi koostöös ellu kutsutud võistlusega, kus etapid toimuvad Võrtsjärvel, Saadjärvel ja Peipsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles