Olümpia lõpeb tartlanna tantsuga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis elav Elen Paloots külastab Tartut igal suvel ning soovib tulevikus kodulinna elama naasta.
Londonis elav Elen Paloots külastab Tartut igal suvel ning soovib tulevikus kodulinna elama naasta. Foto: Kristjan Teedema

Spordisõbrad tunnevad siirast rõõmu täna algavate olümpiamängude üle, kuid vähemalt üks eestlane ootab juba nende lõppu. Nimelt on Londonis elaval Elen Palootsal täita lõputseremoonias kandev roll.

Paloots on siiski ka suur spordisõber ja Eesti sportlaste fänn. Parajasti kodulinnas Tartus puhkusel viibides käis ta teisipäeval Raekoja platsilt teele saatmas Emajõelinnas treenivaid olümpialootusi. Pileteid võistlustele olümpiastaadionist poole tunni jalutustee kaugusel elaval Palootsal hankida paraku ei õnnestunud.

Lõputseremooniat, kus Paloots esineb, varjutab tihe saladuseloor. «Võin öelda vaid, et mul on ühes tantsukavas üsna tähtis roll.» Nimelt tantsib ühes numbris ümber Palootsa 200 tantsijat. Lõputseremoonia koreograafiasse on kaasatud 4000 inimest.

Tegelikult tahtis Paloots kandideerida olümpiale vabatahtlikuks, ent need kohad täitusid kiiresti. Seejärel märkas lapsepõlves Rütmika võimlemisklubis treeninud neiu kuulutust, kus otsiti tantsijaid. Ta läbis kolm tiheda konkurentsiga eelvooru ning osutus valituks.

«Muusika ja šõu – kõik see tuleb väga võimas,» lisas ta. Millised esinejad olümpiastaadionil täpsemalt üles astuvad, ka seda ei saa tantsija öelda. Küll on Briti kõmulehed selle üle spekuleerinud. «Need väited vastavad tõele,» ütles Paloots kelmikalt.

Londonisse sattus ta seitse aastat tagasi. «Läksin šopingule ning jäingi,» sõnas ta. Nüüd peab ta jumestuskunstniku ametit ning tal on Inglismaa pealinnas oma firma.

Paloots igatseb aga kodulinna tagasi. «Siin on kõik parem: söök, sõbrad, kodu,» loetles ta. Ehk leiab siin ka meelepärast tööd. «Juba lapsest saati olen unistanud grimeerijatööst Vanemuise teatris,» avaldas Paloots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles