Väärt saun aitab kõigi hädade vastu

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääniste silla betoneerimise tõttu vedas 25. juulil bussireisijad üle Ahja jõe parvsaun.
Lääniste silla betoneerimise tõttu vedas 25. juulil bussireisijad üle Ahja jõe parvsaun. Foto: Silvia Viru

Lääniste sild Tartumaal on remondis ja sealkandis elavatel inimestel tuleb arvestada igasuguste ootamatustega, näiteks kolmapäeval ületasid nad Ahja jõe parvsaunaga.

«Saun aitab tõesti igasuguste hädade vastu,» naeris Lääniste elanik Silvia Viru, kes kolmapäeva pärastlõunal bussiga Võnnust töölt tulles ei pääsenud üle remonditava silla. «Meid aitas saun sel päeval kenasti üle jõe.»

Kolmapäeval tegid Lääniste silla remontijad betoonitöid ja sellepärast inimesed harjumuspärasel kombel jalgsi üle silla minna ei saanud.

Appi tuli kohalik mees Urmas Hindriksoo, kes pakkus selleks päevaks kasutada oma parvsauna. Sillaehitusel töötav Võnnu mees Madis Trumsi aitas daamid peale ja tassis nende pakid parvele. Kümmekond bussireisijat navigeeris saunparvega sujuvalt ühelt kaldalt teisele Võnnu mees Silver Solba, sest aluse peremees ajas mujal oma asju.

«Inimesed olid väga rahul, visati nalja ja tunti end hästi, see sõit oli tore elamus,» rääkis Silvia Viru. Parvsaun tegi tol päeval viis sõitu ehk toimetas üle jõe nii Võnnu kui ka Mehikoorma poolt bussiga tulnud inimesed. Nüüd käivad bussireisijad jälle üle värskelt betoneeritud silla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles